Tartışma:Hafız Esad

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Havacılık (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Havacılık maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Havacılık kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Biyografi (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Biyografi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Biyografi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Suriye (C-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Suriye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Suriye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Sosyalizm (C-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Sosyalizm maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Sosyalizm kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Hafız Esad maddesi iki kereye mahsus olmak üzere tartışma sayfasında belirtilmeden Esed'e çevirilmiş. Tekrardan Hafız Esad maddesine geri taşıdım. Ԙobserve 07:21, 3 Temmuz 2015 (UTC)
  • kullanıcı:Rapsar tartışma sayfasında konuşmadan, neden yaptığınızı belirtmeden neden madde ismini taşıyorsunuz? reob 22:15, 1 Eylül 2015 (UTC)

Esed diye okunur الأسد diye yazılır[kaynağı değiştir]

Google Translate'de الأسد (el-Esed) kelimesini okutabilirsiniz. Esed aslan demektir. Esad ise mutlu demektir. TDK'nın sitesinde Arapça ve Farsça özel adlar Türkçenin ses ve yapı özelliklerine göre yazılır deniyor. Yani okunduğu gibi yazılır. Esed'in siyasiler tarafından farklı manalar yüklenerek kullanılması ayrı bir konu konudur. Birileri tarafından daha önce Esad iken şimdi Esed olmuş olabilir ancak ansiklopedik bilgiyi bu tutum ilgilendirmemektedir. --Nushirevan11☾★ 23:19, 29 Aralık 2016 (UTC)

ama nedense o siyasi değişimden sonra bu transkripsiyon yorumları yapıldı/yapılıyor. önce oğluna, sonra bin yıldır bu isimle anılan babasına. ansiklopedik adlandırma için bunlardan fazlası gerekiyor. başka maddelerde sorduğum soruyu burada da soruyorum. memlekette vikipedistlerden başka doğru transkripsiyon yapan yok mudur? ve de bu politik değişime kadar neden hep 'esad' kullanılmıştır? --kibele 07:22, 30 Aralık 2016 (UTC)
İlk yorum doğru, üstüne bir şey denemez dahi. İkinci yorum da doğru, onun da üstüne bir şey denemez. Bıçak sırtı bir konu, benzer şeyler IŞİD (İD) adlandırmasında da en(l)-Nusra (hatta Şam Fethi) adlandırmasında da geçerli. Hele hele önümüzdeki yıl bakalım ne olacaklar.--RapsarEfendim? 08:58, 30 Aralık 2016 (UTC)
Yeni şeyler çıkarmanın anlamı yok. Yıllardır bilinen adlandırmayı değiştirme ile uğraşılacağına maddenin içeriğinin geliştirilmesiyle uğraşılması daha faydalı olacaktır. Sonuçta biz esed'in kelime anlamı nedir? esad'ın kelime anlamı nedir tartışması yapmıyoruz, Türkiye'de kişi yıllardır nasıl adlandırılıyorsa öyle adlandırılsın.--Muratero 15:24, 30 Aralık 2016 (UTC)
@Kibele Siyasilerin tutumu beni ilgilendirmez. Yorumunuz suizan kokuyor. Apaçık soyadı Yel olan birine Yal demektir bu durum. Bunun da realiteyle, ilim ahlakıyla zerre alakası yoktur. --Nushirevan11☾★ 20:24, 30 Aralık 2016 (UTC)