Tartışma:Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Kıbrıs (Taslak-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Kıbrıs maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Kıbrıs kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Personel Sayısı[kaynağı değiştir]

Personel sayısına kaynak olarak gösterilen kitabın verilerine itibar edilmesi doğru değildir. Zira KKTC 20000 kadar GKK personeli bulunması mümkün değildir. Oradaki rakam oldukça abartılıdır. Zira kitabın yazarının bu konuda tarafsız kaldığını düşünmek te zanımca doğru değildir.Bahusus personel sayısı düzeltilmelidir. En yakın sayısı 2000 civarıdır (kaynaktan münezzehtir, çünkü GKK hiçbir zaman personel sayısını açıklamamıştır).Apolas Lermi 13:30, 21 Haziran 2009 (UTC)

  • Şunu da ilave etmek isterim ki GKK tek başına Tugay bile değilken Polis Kuvvetinin de kendisine dahil edilmesiyle tugay seviyesine çıkarılmıştır. Tümen oluşu ise birkaç sene öncesine dayanır ve tamamen farklı sebeplerden ötürü Tümen seviyesine çıkartılmıştır. Hal böyle iken Tümen bile olamayan bir birliğin 20.000 kadar personeli olması gerçekten uzaktır. Personel sayısı Polis'i de dahil edersek bile 5000in altındadır. 20.000 rakamına kaynak olarak gösterilern belge her ne ise o da ortada yok!Apolas Lermi 08:43, 25 Haziran 2009 (UTC)
Vandalizmin sonucu 20000 olarak değiştirildiğini düşünüyorum. Fakat kafana göre 2000 rakamı eklemen de doğru değildir. Zaten kayanklı rakam vardı. Geçmiş kayıtlarına bakman lazım. Takabeg ileti 08:50, 25 Haziran 2009 (UTC)
Askeri bilgilerin kaynağı ancak askeri kaynaklar olabilir. Ondan ötesi kaynaklar benim kaynağımdan daha doğru değildir. Zira bu tip askeri bilgiler açığa verilmez. Hepsi varsayımdır. Yani herşeyin kaynağı olmaz.212.174.249.209 16:34, 4 Temmuz 2009 (UTC)

Bu kurumun adı "Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı". Resmî isimde "KKTC" ibaresi geçmiyor ki zaten KKTC'den eski bir oluşum. Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı isminde başka bir askerî güç de olmadığı için anlam ayrımı endişesi yok, zaten o isimdeki sayfa da buraya yönleniyor. "Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı" ismine taşınmalı; zaten sayfa geçmişinden görülebileceği üzere madde isminin bu şekilde olmasının nedeni resmî adın böyle olduğunun düşünülmesi. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 21:21, 14 Ekim 2017 (UTC)