Tartışma:Güney Shetland Adaları

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Antarktika (Taslak-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Antarktika maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Antarktika kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Eğer okunduğu gibi yazılacak olsa; Clarence Adası da klerıns gibi yazılmalıydı. Uluslararası standartlar korunmalı. Levent Abi ileti 23:01, 31 Temmuz 2007 (UTC)

  • Merhaba, ben burada halen kararsizim türkecelestirme konusunda. Şetland mi yoksa Shetland mi vs. Benim istegim ilkönce madde tercüme etmekti. Dogru sekilde türkcelestirmesi insallah yakinda olur. tesekkürler.
Tercüme etmek; daha Türkçe bir deyimle çevirisini yapmak özel isimlerde olmamalı. Örneğin adınız "Ali"ise, "elay" diye söylenmesi hoşunuza gider miydi? Ya da İzmir'in "ayzmayr" şekli? Kolay gelsin, iyi çalışmalar, sevgiler. Levent Abi ileti 23:09, 31 Temmuz 2007 (UTC)
  • Pardon,şimdi kafam karıştı, ben Clarence adası ve diğerlerini özel isim diye değiştirmedimki. Yaptığım sadece istenilen maddelerden "Güney Şetland adaları " tercüme yaptım.Tesekkürler
  • Isimi Güney Shetland Adaları olarak değiştirmissiniz. O zaman maddeyi doğrulayım.