Tartışma:Ernest Hemingway

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

"Ara" komutunu kullanarak www.biyografi.info yazıp, sözkonusu siteden aynen alınıp Vikipedi'ye aynen eklenmiş 10 kadar biyografi buldum. Biyografi.net'ten özel bir izin alındı da, ben mi bilmiyorum yoksa? Eğer izin alınmadıysa, az önce Candan Erçetin'le ilgili maddenin Tartışma sayfasında da belirttiğim gibi, kaynak gösterilse bile bir metin başka bir yerden aynen alınıp kullanılamaz. (Muhammedcimci 00:09, 12 Ocak 2006 (UTC))

türkiye'de..[kaynağı değiştir]

  • bir anonim kullanıcı bu bölümü çıkartmış, vikiçizer de haklı olarak niye çıkartılması gerektiğini sormuş.. anonim ne düşünür bilemem ama ben fikrimi söyleyeyim. maddenin içinde bu kadar büyük yer kaplamasıyla da, 'istanbul'a geldi', 'türkleri anlatırken duyarsız, yunanlıları anlatırken sempatiktir' gibi söylemleriyle de tarafsız bakış açısı ihlali var bence. --ki bl 13:17, 9 Ekim 2009 (UTC)
    • Sınırları aşmıyorsa, her dildeki vikipedide benzer eğilim var...Kendi ülke ya da dillerindeki durumu ayrı bir paragrafla anlatabiliyorlar...İngilizce, Macarca ve Almanca vikilerde bunu görüyorum...Sınırları aşıyorsa TBA ihlali olması muhtemel...Hemingway'in Türkiye ile ilgili çok güzel düşünceleri ve eserleri olsaydı ve yazılsaydı belki bu kadar göze batmazdı, olumsuz şeyler olunca ister istemez TBA var mı, yok mu diye düşündürüyor...Negatifler yanında pozitif yanları da TBA görürsek adil oluruz. Neticede bilhassa negatif yönden bilgi verilmesi nedeniyle TBA ihlali olabileceğine katılıyorum, ama belli bir kural ihlalini belirtmeden doğrudan bilgi çıkartmayı doğru bulmuyorum...Vikipedist 13:33, 9 Ekim 2009 (UTC)
  • önce şunu söylemeliyim ki, senin içinde olduğun harhangi bir duruma yorum yaparken ödüm kopuyor, yanlış anlayacaksın, alınacaksın diye.. yine aynısı oldu. doğrudan bilgi çıkartmak doğru değil, sen de geri alarak doğru olanı yapmışsın, yukarda da söyledim 'haklı olarak' diye. yani eylemini sorgulamadım. ama buradaki sorun dikkatimi çekti, yorum yaptım. olumlu abartılar da benden aynı yorumu ve aynı müdahaleyi görür. bu yüzden yukarda söylediklerini üstüme alınmıyorum, adilliğimi sorguluyorsan onu ayrıca konuşuruz. gelelim meseleye: konu kesinlikle negatif/pozitif meselesi değil, bir kayda değerlik konusu. bu alıntılar hemingway'in biyografisinde bir yer tutuyor mu? yazarın eserlerinde diğer yetmiş iki millet için neler var ve bunlar burada niye yok? peki dili nasıl bu bölümün? örnekleri yukarda verdim, tekrarlamayayım. ve de bu bölüm, kayda değer bir bilgi olduğunu varsaysak bile, böyle bir yazar biyografisinde fazla bir yer kaplamıyor mu? evet kaplıyor. konu budur. adil olmak için çubuğu büküp durursak çubuk oraya, buraya eğilip durur. --ki bl 13:47, 9 Ekim 2009 (UTC)
  • Yazdıklarım size bir cevap değildi, sadece ek olarak yorumlarımı ekledim...Karşı da değilim yorumunuza katılıyorum, anlatmak istediğim ekstra olarak; anonim de olsa metinden -üslup/dil bozukluğuna rağmen üzerinde çalışıldığı belli olan- bir bölümü kısaca da olsa bir neden ileri sürmeden silinmemesi idi. Negatifliği ağır basan bilgiler gibi pozitif bilgileri ağır basanların da TBA ihlali sayılabileceğini söylememin sizin adilliğinizle bir alakası yok, tüm maddelerle ilgili bir yorumdur bu, çok mu bulanık yazmışım, sanırım yanlış anlıyorsunuz. Kayda değerlik konusunda bahsettiklerinize de sonuna kadar katılıyorum. Öncelikle söylemek istediklerinize de söyleyecek bir şey bulamadım, burada birşeye alınmış gibi mi yazmışım, yazdıklarınızı kendime hitap olarak algılamadım ki zaten, o kadar alıngan değilim korkmayın desem yeterli olur mu? Daha evvelden içinde bulunduğum herşeyde neye alınmışım onu da bilmiyorum, hakaret, saygısızlık vs yazılara verdiğim zaman zaman sert tepkileri kastediyorsanız, bunlara teşekkür edecek değildim, bu yazılar çoğu kullanıcıya yazılsa farkı olmazdı sanırım. Zaten 2 yıl boyunca bir-iki münferit yazışmadır, hepsi kayıtlardadır, bana yazılanlara cevaben yazdıklarımın alınganlıkla alakası yoktur...Zaten bu tip gereksiz yakıştırmalardan ve yazdıklarımda agresif bir tutum aranmasından muzdaribim, boşuna vaktimi alan bu tartışmalardan her zaman uzağım ve kendimi anlatmaktan sıkıldım. Biraz da karşıdakilerin anlamaya çalışmasını, herşeyde olumsuzluk arayışına girmemesini rica ediyorum. Neticede anonimin bilgi çıkartmasında ayrılığımız yok, bu tepkiniz ilginç geldi sadece ama önemli değil, oluyor maalesef...İyi çalışmalar...Vikipedist 21:47, 9 Ekim 2009 (UTC)