Tartışma:Erdemir

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türkiye (Başlangıç-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Zonguldak (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Zonguldak maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Zonguldak kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Madde, taslak olmaya yetmeyecek kadar yetersiz ve düzensiz... Daha ayrıntılı bir anlatım, resimler ve dış bağlantılarla zenginleştirilebilir. --Berm@nyaİleti 13:54, 15 Ocak 2010 (UTC)

ERDEMİR Grubu resmi güncelleme talebi[kaynağı değiştir]

ERDEMİR Demir Çelik A.Ş. ismi hatalıdır. Ereğli fabrikamızın ismi Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. dir. Ancak Grubumuz adına bilgi verilmesi daha doğrudur. Grubumuzun 6 şirketi bulunmaktadır. Başlık ERDEMİR Grubu olmalıdır. Erdemir Grubu Pazarlama İletişimi Müdürlüğü'nün ilettiği resmi tanıtım yazısı aşağıdaki gibidir. Başlık ve içeriğin değiştirilmesi konusunda desteğinizi rica ederiz.

ERDEMİR GRUBU

Çalışanları, müşterileri, tedarikçileri ve hissedarlarıyla birlikte Türkiye’nin dünya çapında bilinen, küresel demir çelik gücü olan ERDEMİR Grubu, Türkiye’nin en büyük ve tek entegre yassı çelik üreticisi ve en çok istihdam yaratan özel sektör kuruluşlarından biridir. Uluslararası kalite standartlarında sıcak ve soğuk haddelenmiş sac, levha, kalay, krom ve çinko kaplamalı (galvanizli) sac, silisli yassı çelik ile kütük ve kangal üretmektedir. Bu ürünleriyle birçok sektör ve iş koluna temel girdi sağlamakta ve ülke sanayiinin gelişmesine öncülük etmektedir.

Uluslararası çelik tiplerinin tarifi ve sınıflandırılması standartlarına göre ERDEMİR Grubu ürün gamında yaklaşık 400 yassı çelik kalitesi ve 200’ün üzerinde uzun çelik kalitesi yer almaktadır. ERDEMİR’in çelik kaliteleri otomotiv, beyaz eşya, gemi sanayi, boru imalatı, tarım ve ziraat aletleri, ısı sanayi, elektrik-elektronik sanayi, makine imalat sanayi ve genel yapı gibi birçok sektörde kullanılmaktadır.

Türkiye’nin ilk yassı çelik üreticisi ERDEMİR (Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş) 1965 yılında 0,5 milyon ton ham çelik ve 0,4 milyon ton yassı ürün kapasitesiyle başladığı üretim yolculuğuna, bugün ERDEMİR Grubu olarak yıllık 9,1 milyon ton sıvı çelik ve 8,6 milyon ton sıcak haddelenmiş yassı çelik ve 2,5 milyon ton uzun mamul kapasitesiyle devam etmektedir.

ERDEMİR, İSDEMİR, ERENCO, ERSEM, ERDEMİR Romanya ve ERMADEN, ERDEMİR Grubu şirketledir. ERDEMİR Grubu 2006 yılından bu yana Türkiye'nin en büyük gruplarından OYAK çatısı altında faaliyetlerini sürdürmektedir.

ERDEMİR GRUBU ŞİRKETLERİ

ERDEMİR (Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş.)

Ülkemizin en değerli sanayi varlıklarından biri, en büyük entegre yassı çelik üreticisi ve İMKB’nin (Bugünkü adıyla Borsa İstanbul) kuruluşundan bu yana hisseleri en önemli yatırım araçlarından biri olan Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. (ERDEMİR), Grubun ana şirketidir.

ERDEMİR’in kamunun elindeki hisseleri, 27 Şubat 2006 tarihli devir sözleşmesiyle, tamamı OYAK’a ait ATAER Holding’e devredilmiş olup mevcut hisse dağılımı aşağıdaki gibidir: - ATAER Holding A.Ş.: %49,29 - ERDEMİR Portföyü: %3,08 - Diğer: %47,63 (Halka açık)

Türkiye’nin ilk entegre yassı çelik üreticisi ERDEMİR, 1965 yılında üretime başlamış ve bugün yaklaşık 4 milyon ton seviyesinde sıvı çelik ve 5 milyon ton/yılın üzerinde nihai mamul kapasitesine ulaşmıştır. Uluslararası kalite standartlarında levha, sıcak ve soğuk haddelenmiş sac ile kalay, krom ve çinko kaplamalı sac üretmektedir.

Karadeniz Ereğli’de yaklaşık 4,5 km²’lik bir alanda kurulu olan ERDEMİR, ürünleri ile otomotiv, beyaz eşya, boru profil, haddecilik, genel imalat, elektrik, elektronik, makine ve alet, enerji ve ısı gereçleri, gemi inşa ve ağır sanayi, savunma sanayisi ve ambalaj gibi sektörlere temel girdi sağlamakta ve ülke sanayisinin gelişmesine öncülük etmektedir.

İSDEMİR(İskenderun Demir Çelik A.Ş.)

Uzun çelik üretmek üzere 1970 yılında kurulan İskenderun Demir ve Çelik A.Ş., 01.02.2002 tarihinde ERDEMİR Grubu bünyesine katılmıştır. Ülkemizdeki uzun / yassı ürün dengesizliğinin giderilmesine yönelik olarak Cumhuriyet tarihinin tek seferde gerçekleştirilen en yüksek meblağlı yatırımı olan Modernizasyon ve Dönüşüm Yatırımlarının hayata geçirilmesinin ardından İskenderun tesislerinde 2008 yılında yassı nihai mamul üretimine başlanmıştır. Türkiye çelik sektörünün gelişimi açısından hayati önem taşıyan yassı mamul üretim kapasitesinin artırılmasında önemli bir rol oynayan İSDEMİR’de, kütük ve kangal uzun mamullerinin üretimi de sürdürülmektedir.

Payas, İskenderun’da 6,8 milyon m2 fabrika alanına kurulmuş olan İSDEMİR bugün yaklaşık 5,3 milyon ton sıvı çelik kapasitesine sahiptir. Ayrıca 3,5 milyon tonu yassı ürün, 2,5 milyon tonu uzun ürün olmak üzere 6 milyon ton nihai mamul üretim kapasitesine ulaşmıştır.

ERENCO (ERDEMİR Mühendislik Yönetim ve Danışmanlık Hizmetleri A.Ş.)

2001 yılında kurulan ERENCO, İstanbul, Ereğli ve İskenderun tesislerimizde bulunan üç farklı yerleşkesi ile ERDEMİR Grubu şirketlerine planlamadan uygulamaya kadar geniş bir yelpazede mühendislik ve proje yönetimi hizmetleri sunmaktadır.

ERSEM (ERDEMİR Çelik Servis Merkezi San. ve Tic. A.Ş.)

ERSEM, ERDEMİR Grubu’nun üst standartlarda çelik servis merkezi hizmeti sunan dağıtım ağıdır.

ERSEM; Gebze, İskenderun, Ereğli ve Manisa tesislerinde sıcak ve soğuk dilme/kesme ve tedarik zinciri yönetimi faaliyetleri ile sektörün ebatlanmış yassı çelik ihtiyacını karşılamaktadır.

2002 yılında Grubun ilk çelik servis merkezi ERSEM Gebze kurulmuştur. ERSEM Gebze’de otomotiv, beyaz eşya, makine imalat sanayinin ihtiyaç duyduğu ilk kademe işlenmiş yassı çelik malzeme üretilmekte ve servis edilmekte, bunun yanı sıra kalite, hassas toleranslarda üretim, küçük miktarlar halinde teslimat gerçekleştirilmektedir. 2011 yılında ERSEM, İSDEMİR’de sıcak boy kesme hatlarını faaliyete geçirmiştir. Ardından Ocak 2013’de Ereğli’deki Çelik Servis Merkezi faaliyete geçmiştir. Toplam 19.000 m2 kapalı alana sahip tesiste müşterilere sıcak haddelenmiş, soğuk haddelenmiş, galvanizli ve teneke ürün kategorilerinde soğuk dilme, soğuk açılı kesme, soğuk çoklu kesme, sıcak dilme ve sıcak boy kesme hizmeti sunulmaktadır. Ayrıca Manisa OSB’de faaliyete geçen ERSEM Manisa’da 27 Aralık 2012 itibarıyla ilk stoklama ve aynı tarihte ERSEM Manisa’dan ilk satış gerçekleştirilmiştir.

ERSEM, ERDEMİR kalitesi ve güvencesiyle firesiz ve hatasız mamul üreterek müşterilerine katma değer yaratmayı sürdürmektedir. Her ölçekte müşterisine tam zamanında teslimat, hassas toleranslarda, küçük hacimlerde ve farklı çeşitlerde üretim yapma yeteneğine sahiptir. Talep eden müşterilerine sipariş ve stok yönetimi, stoktan anında satış ve teslimat hizmetleri gerçekleştirmesinin yanı sıra satış öncesi ve sonrası teknik destek hizmetleriyle de müşterilerinin yanında yer almaktadır. ERSEM’in müşterilerine verdiği diğer hizmetler arasında malzeme ihtiyaç planlaması ve tedarik zinciri yönetimi fonksiyonlarında destek, lojistik destek, elektronik ortamda sipariş ve stok takibi yer almaktadır. ERSEM’de kullanıcı ihtiyaçları ve sektörel trendler anlık olarak izlenmekte, son kullanıcının dinamiklerine hızlı cevap verilmekte ve üretimlerinin devamlılığı sağlanmaktadır.

Çelik endüstrisinde müşterilerin ihtiyaç ve beklentilerine en uygun çözümleri üretmede dağıtım kanalları büyük önem taşımaktadır. Bu amaçla ERDEMİR Grubu, ERSEM ile dağıtım kanallarını sürekli geliştirmeye devam etmektedir.

ERDEMİR ROMANYA S.R.L.

Romanya’nın Targovişte kentinde kurulu olan ERDEMİR Romanya; elektrik motoru, transformatör, jeneratör ve trafo sanayilerinin ana girdilerinden silisli yassı çelik üretimini gerçekleştirmektedir.

ERMADEN (ERDEMİR Madencilik San. ve Tic. A.Ş.)

Sivas iline 180 km. uzaklıktaki ve demiryolunun geçtiği Divriği ilçesinde, ilk olarak Etibank tarafından, 19.05.1938 tarihinde cevher üretimine başlanmıştır. İşletme 15.12.1940 tarihinden itibaren Demir Madenleri İşletmesi olarak faaliyetini sürdürmüştür. Şirket 15.04.2004 tarihinde Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nca Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş.'ye (ERDEMİR) ihale yoluyla satılarak ünvanı ERDEMİR MADENCİLİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. olarak değiştirilmiştir.

9 demir ve 1 manganez sahasına sahip olan ERMADEN Türkiye'de demir cevheri üretiminin %50'sini, ülkemizin demir cevheri ihtiyacının %20'sini karşılamaktadır. Ayrıca demir çelik sektörünün hammadde ihtiyacını karşılayan Türkiye’deki tek pelet tesisidir. Tesislerde pelet üretimi yanında demir çelik fabrikalarında sinterde kullanılmak üzere ara ürün ve hematit parça cevher üretilmektedir.

Şirketin mevcut 1,5 milyon ton pelet ve 750 bin ton parça cevher üretim seviyesine ilave olarak fizibilite çalışmaları devam eden "Hasançelebi Demir Cevheri Zenginleştirme Tesisi" yatırımı ile yılda 3 milyon ton pelet üretilebilecektir. Aypertopcu (mesaj) 13:05, 19 Kasım 2013 (UTC)