Tartışma:Elf

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Din (Başlangıç-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Din maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Din kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Mitoloji (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Mitoloji maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Mitoloji kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Elf denilen şey türkiyede cin olarak adlandırılan varlıklardır.


Elf ve Cin[kaynağı değiştir]

Kur'an'da Cinler ve İnsanlar iki sorumluluk sahibi tür olarak geçiyor. Persler, "Cin" kelimesi yerine "Peri"yi, İngilizler de "Elf"i tercih etmiş. Türkler aynen Araplar gibi "Cin"i tercih etmiş. --Cihan 02:27, 3 Aralık 2007 (UTC)

Elf, efsanevi bir varlıktır.İngilizler peri yerine elfi seçmiş olabilir bunun neden peri olarak bir tek elfleri bilmelerinden veya çoğunlukla elfi bilmelerinden kaynaklanabilir.Cin=Peri=Elf diye birşeyin hiçbir şekilde kesinliği olamaz.Ona bakarsanız melek de bazı yerlerde periden türemiş bir yaratıktır.O zaman "melek peridir.Peri cindir.Cin de elfdir" mi diyeceksiniz?Ayrıca cadı ve vampir bu kavramlar bu efsaneler de çoğu zaman Anadolu'daki cine benzetilmiştir.Bunların hepsini bir sayarsak nerde kaldı bu efsanelerin özellikleri, farklılıkarı... --Yusuftanrıverdi 16:11, 11 Haziran 2011 (UTC)

Efsaneler'de düzeltme[kaynağı değiştir]

Efsaneler kısmında sadece Tolkien'in eserleriyle ilgili bilgiler var. Diğer efsanelerden bilen varsa eklesin lütfen. Ayrıca bugün itibariyle Efsaneler bölümünde bazı düzeltmeler yaptım. Zira Tolkien'in hayalî evreninde masalın başlangıcı evrenin yaratılışına kadar gidiyor (Bkz. Silmarillion). Bu hayalî evrenin adı Eä. Türkçe'de kainat kelimesi tam olarak Eä'nın anlamını karşılıyors.

"Fantastik Kurgu" alt başlığındaki bilgilerin nereden alındığı ve kimin ya da kimlerin elf tasviri olduğunun belirtilmesi lazım. Yagmurlukorfez (mesaj) 17:02, 11 Nisan 2014 (UTC)