Tartışma:Ekonomi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Ekonomi (Taslak-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Ekonomi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Ekonomi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Siyaset (Taslak-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Siyaset maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Siyaset kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Sosyoloji (Taslak-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Sosyoloji maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Sosyoloji kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Ekonomi ve İktisat farklı alanlar, karıştırmayalım.78.168.142.133 17:57, 27 Ağustos 2011 (UTC)

Türk Dil Kurumu'na göre, iktisat = ekonomi. --"Seksen" 20:13, 27 Ağustos 2011 (UTC)

Ekonomi ve İktisat kelime olarak aynı kökü ifade ederler ve aynıdırlar. Harun Altay 04:31, 5 Aralık 2011 (UTC)

Aynı şey.85.104.84.33 15:18, 5 Aralık 2011 (UTC)

Editör arkadaşlar; iktisat yazınca bu sayfaya yönlenmesi cidden çok abes. TDK terminolojik bir hata yapmış, aynı şey değil, biri ekonomiyi inceleyen bilimken diğeri bilimin konusunu oluşturan bütün. Bir bilimin tanımının "Ekonomi veya iktisat, üretim, ticaret, dağıtım ve tüketimden oluşan insan aktivite" olabildiğine nasıl anlam verebiliyorsunuz anlamadım. Sorgulamadan her okunanı doğru kabul etmek Wikipedia gibi kollektif hazırlanan bir ansiklopedi için çok üzücü. 2 Mayıs 2012 (UTC)

Yani "iktisat" Ekonomi (bilim dalı) maddesine denk düşüyor. Aynı şeyi başka bir kullanıcı da dile getirince tereddüde düştüm açıkçası, yani hakim olduğum bir konu da değil. Konuyla ilgili güvenilir, akademik bir kaynak sağlanabilir mi acaba? --seksen 15:03, 2 Mayıs 2012 (UTC)
evet hatta iktisat başlığı için direkt ana başlık olarak Ekonomi (Bilim Dalı)'nı kullanmak bile yanlış, diğer başlıkta da belirttim o başlıktaki hatayı düzeltmek için, "İktisat, ekonomi bilimidir." ama burda "ekonomi bilimidir" bir tanımdır, iktisatın ekonomiyi incelediğini belirtir, aynı şekilde "Fizik, doğa bilimidir." şeklinde kurulan bir cümleden farkı yok. Kaynak olarak spesifik bir makaleden öte herhangi bir iktisat makalesine göz atabilirsiniz zira iktisatın ekonomi olarak kullanıldığı hiçbir kaynak yoktur. İngilizce karşlılıkları iktisat:economics iken ekonomi:economy'dir. Yani bunları yazmak bile esasında çok manasız ülkemizde 100yıla yakın süredir eğitimi verilen nerdeyse her üniversitede bölümü bulunan iktisat biliminin adının ne olduğunu tartışıyoruz. Cidden çok vahim bir hata söz konusu. 78.183.51.21 18:01, 3 Mayıs 2012 (UTC)

böyle bir bilim aslında VAR.88.231.228.161 14:46,15 ekim 2012 (UTC)


Metinde geçen ekoloji mi, ekosistem mi olmalı?