Tartışma:Ekümen

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Hristiyanlık (Taslak-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Hristiyanlık maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Hristiyanlık kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Yunanistan (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Yunanistan maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Yunanistan kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Tamamen yanlış[kaynağı değiştir]

Yunanca oikumene olarak geçen türkçe'de ekümen ya da ökümen olarak kendine yer bulan kelime, hristiyanlıktaki ekümenlik ile kesinlikle karıştırılmamalıdır. Oikumene, kelime anlamı itibariyle insanlarca üzerinde yaşanmış bütün toprakları ifade eder. Kelimenin Hristiyan lügatına girip, din ile iç içe geçmesi çok çok sonraları olmuştur. Kelimenin Yavuz Sultan Selim tarafından öne sürüldüğünü iddia etmek oldukça komik, zira kavram Antik Yunan dilinde, İsa'dan çok önceleri mevcuttur. Saitcank (mesaj) 19:08, 25 Aralık 2015 (UTC)

ekümen kelimesini ilk ortaya atan Yavuz Sultan Selim değil, Grekçe kökenli Ekümen kelimesi Roma İmparatorluğu zamanından beri Hıristiyan aleminde bilinen bir kavram.--Orkestra 11:15, 1 Ocak 2009 (UTC)

yönlendirme[kaynağı değiştir]

Bu sayfayı ekümeniklik sayfasına yönlendirmek bence doğru olmaz. Zira, ekümen kelimesinin kendine ait bir anlamı var. Ekümenin İngilizce Vikipedi'deki açıklaması Ekümen, yerleşilmiş dünya anlamına geliyor eski Grekçe'de. Bazılarının sandığı gibi Yavuz Sultan Selim zamanında ortaya çıkmış bir kelime olmayıp, antik zamanlardan beri kullanılıyor.--Orkestra 12:28, 1 Ocak 2009 (UTC)