Tartışma:Doğu Almanya

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: Vuzorg tarafından 2 yıl önce Adlandırma başlığına
Vikiproje Almanya (B-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Almanya maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Almanya kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Sosyalizm (B-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Sosyalizm maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Sosyalizm kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

18 Mart 1990'daki seçimlerde yönetimdeki Sovyet yanlısı Sosyalist Birlik Partisi (Almanca:Sozialistische Einheitspartei Deutschlands, kısaca SED) Volkskammer'deki (DAC ulusal parlamentosu) çoğunluğunu kaybetti ve çoğunluğu konservatif CDU partisi kazandı.

Bunun neresi taraflı/ezberlenmiş fikirdir?

CDU'nun siyasi yapısı bellidir, konservatif olduklarını kendileri de söyler ki zaten bunun eleştiriyle uzaktan yakından alakası yok, konservatif olmak suç mudur? Siyasi bir yön..

Ayrıca Bu bilginin önemi şudur ki DAC devleti SOLCU (SED) bir yapıdan SAĞ tarafa kaymış oldu. Mesela yine (biraz da olsa) sol olan SPD partisi galip gelseydi, iki devletin birleşmesi bu kadar hızlı gerçekleşemezdi. Zira SPD'den birçok siyasetçi fazla hızlı gelişen bir birleşmenin beraberinde getirebileceği sorunların altını çizmekteydi.

--3291 16:49, 16 Nisan 2006 (UTC)

Ben o bilgiden emin olamadığım için çıkardım, siz herhangi bir not düşmeden değiştirdiğinize göre ben de öyle yapabileceğimi düşündüm. Eğer doğru olduğundan eminseniz ekleyebilirsiniz. Konservatif yerine muhafazakar veya sağcı ifadelerini kullanmak bence daha doğru olur. --Sapiens 16:52, 16 Nisan 2006 (UTC)

Adlandırma[kaynağı değiştir]

'Alman Demokratik' biçimde de kullanılsa da doğru kullanımı 'Demokratik Alman Cumhuriyet' biçimindeki kullanımdır.

  1. Kapı kırmızı kolu değil = 'kırmızı kapı kolu'
  2. Kalem beyaz başlığı değil = 'beyaz kalem başlığı'
  3. Ev eski eşyası değil = 'eski ev eşyası'
  4. Türkiye eski başbakanı değil = 'Eski Türkiye başbakanı'
  5. Uruguay Doğu Cumhuriyeti değil = 'Doğu Uruguay Cumhuriyeti'
  6. Kongo Demokratik Cumhuriyeti değil = 'Demokratik Kongo Cumhuriyeti'

tamlamaları doğru kuralım. Alman Demokratik ve bu şekilde başka kullanımlar da var, dile ne şekilde girmişler detaylıca dil bilimsel olarak değerlendirilmesi gerekiyor. Vuzorg (mesaj) 10.55, 26 Aralık 2021 (UTC)Yanıtla