Tartışma:Darüşşafaka (basketbol takımı)

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Tartışma:Darüşşafaka Spor Kulübü sayfasından yönlendirildi)
Vikiproje Basketbol (Başlangıç-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Basketbol maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Basketbol kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje İstanbul (Başlangıç-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki İstanbul maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İstanbul kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Darüşşafaka SK ve Doğuş arasındaki sponsorluk anlaşması kapsamlı bir şey mi, kulüp tüzüğüne işlenmiş bir şey mi? Eğer öyleyse madde adı bu şekilde kalmalı. Kulübün internet sitesindeki tarihçe bölümünde Darüşşafaka Spor Kulübü şeklinde geçiyor. Eğer tüzükte de böyle deniyorsa (böyle sanıyorum) sponsor adı madde adından kaldırılmalı. --cobija 08:30, 25 Mart 2015 (UTC)

Galiba yok, zira kulübün diğer şubeleri bu adı kullanmıyor bildiğim kadarıyla.--RapsarEfendim? 08:36, 25 Mart 2015 (UTC)

Taşıyalım öyleyse. Aslında adlandırmayı genel olarak bir tartışmak lazım. Köy çeşmesinde iki farklı tartışma nedeniyle kimi madde Spor Külübü, Basketbol Külübü kimi madde SK, BK olarak yer alıyor. Can sıkıcı. --cobija 08:50, 25 Mart 2015 (UTC)

Bence de taşınmalı, Ziraat Türkiye Kupası, Turkcell Süper Lig tarzında bir şey bence. Çünkü mesela MKE Ankaragücü, MKE Kırıkkalespor, MKE Çankırıspor, Çaykur Rizespor gibi bir durum yok. Bu kulüplerin armalarında bile bu kurumların logolarını barındırıyorlar ve tüzüklerinde isim olarak örneğin; Makine ve Kimya Endüstrisi Ankaragücü olarak geçiyor ismi. Darüşşafaka'nın resmî internet sitesinde ve logosunda ise sade kullanımı görüyoruz ve bu yukarıdaki durumun olduğunu ortaya koyan hiç bir kaynak yok ve dolayısı ile ismi sadeleştirilmeli. :)Sait71 10:06, 25 Mart 2015 (UTC)
Ek olarak bu konuda bir ortak çalışma yapıp kriterler hazırlayalım. Spor kulüpleri, organizasyonlar için ayrı ayrı şekilde belli kriterler koyalım.Sait71 10:10, 25 Mart 2015 (UTC)

Birkaç gün içerisinde spor projesinde tüm branşlardan örnek vererek enine konuna bir tartışma açmayı düşünüyorum. Mutabakat sağlanmış, karara bağlanmış kesin bir kullanım yok hiçbir konuda. Tartışma sonucunda kararları da biçem el kitabı formatında projeye ekleriz. --cobija 10:19, 25 Mart 2015 (UTC)