Tartışma:Düzce

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türkiye yerleşim birimleri
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye yerleşim birimleri maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye yerleşim birimleri kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 

"Dogal guzellikleri yuce yaraticinin burada yasayan insanlara bir lutfudur ; tabi bu sozlerim yerlesim birimi olan merkez icin degildir duzcenin merkezi depremden sonra adeta bir insaat alanina donusup burada yasanmaz bir yer kilinmistir.Duzce gundeme adam oldurmeler mafya babalarinin cikis yeri olarak bilinir adeta kucuk texas dir burada herkezin mutlaka bir silahi vardir silahsiz erkek tam bir erkek degildir."

satırlarını kişisel yorumlu olarak algılıyorum. Her ne kadar içerikte gerçek payı varsa da, üslubu Wikipedi kalite anlayışına göre değiştirilmeli.düzcenin en güzel ilçesi akçakocadır.


bir düzceli olarak yukarıda en baştaki paragrafa katılmıyorum.ne saçma şey.herkesin bir silahı varmış.acaba silahı olan toplam kaç kişi var.lütfen böyle şeylere kulak asmayalım.asılsız şeylere kanmayalım.TK 09:38, 14 Aralık 2006 (UTC)

İlk konunun asılsız olduğunu dusunuyorum. Duzce Silah kavramı sehir merkezinde yasayanların koylere gore az olması ve koy ahalisinin av yabani hayvanlardan korunma gibi gereksinmelerle edindiği silahlar dısında bariz bir silahlanma söz konusu değildir. Düzce 77 milletin bir arada huzur içinde yaşadığı bir şehirdir. Öne çıkması gereken özellikte bu kültür zenginliğidir. ilçeler konusunda benim görüşürüm çilimlidir. Eski kasaba imajında nezih bir ilçedir . Yaşadığı depremlerin sonucu olarak merkez de olusan yıkık görüntü her geçen gün düzelmekte DÜzce Eski imajını geri kazanmaktadır.

Düzce'nin tarihi adlı konudan...[kaynağı değiştir]

Ayrıca Düzce ye Bulgar yerleşimi olmamıştır.Herhalde orada bir imla hatası!!! mevcut.1877-78 harbinde Bulgaristan dan ve Batı Trakya'dan Türk göçü olmuştur.Bulgar diye bahsi geçenler Bulgaristan dan Osmanlı Rus harbinde topraklarını terk etmek zorunda kalan Yörük Türkmenlerdir.Ayrıca onlar o dönemin muhacırlarıdır. Düzce de de birçok muhacir köyü mevcuttur.Bu yanlışın düzeltilmesi dileğiyle.SAYGILAR.