Tartışma:Borçka (kasaba)

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Anlam ayrımı (Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Anlam ayrımı maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Anlam ayrımı kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Yerleşim merkezlerini, küçük ölçekli il veya ilçe merkezleri bile olsa, ayrı maddeler halinde yazmalıyız. Borçka kasabası ile Borçka ilçesi ayrımını Borçka ve Borçka, Artvin biçiminde yapabiliriz. --Klimanjaro 09:25, 12 Şubat 2008 (UTC)
  • Dediğiniz şekilde Borçka anlam ayrım sayfasını oluşturdum. Ancak kasaba ve ilçe tek amdde altında farklı başlıklarda anlatılsa daha iyi olur gibi geliyo bana.. --maderibeyzaileti 09:35, 12 Şubat 2008 (UTC)
Benim gördüğüm kadarıyla, yerleşim merkezleri ile idari veya coğrafi alan olan il veya ilçelerin tarihleri hep birbirine karıştırılıyor. Oysa bu ayrımları yapmak lazım, sadece yerleşme mirkezini merak edenler onun hakkında sınırları çizilmiş bilgi bulabilmeli. İl veya ilçe bilgileri ise, daha coğrafi alana yayılıyor, dağlar, akarsular, ovalar, üretim filan. Eğer bu ayrım yapılabilirse, daha özel bir çehre kazanır bence bu konular. --Klimanjaro 09:56, 12 Şubat 2008 (UTC)