Tartışma:Bismarck (savaş gemisi)

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Almanya (Başlangıç-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Almanya maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Almanya kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

nese son bir kez daha derledim resimde eklemek istiyordum hatta yükledim fakat yapıştırmayı başaramadım eğer gene tarafsızlık ilkesi diyecekseneiz okumanızı birkez daha önerririm

kim yazdysa tesekkurler[kaynağı değiştir]

bu sayfayi kim olusturduysa ve tabii kim duzenleyerek güzelleştirdiyse hepsine teşekkürler. mükemmel bir örnek sayfa.Delamorena 15:10, 15 Temmuz 2006 (UTC)

Rheinübung Harekâtı/Egzersizi[kaynağı değiştir]

Bu arada aklımdayken (Rheinübung Harekâtı/Egzersizi) konusuna değineyim. Almanca bilmiyorum ama araştırdığım kadarı ile Almanlar harekat anlamında Unternehmen kelimesini kullanıyorlar. Sadece bir tahmin olacak ama bence Egzersiz (tatbikat) kelimesinin buradaki kullanımı Nazi narsizminden başka bir şey değil. Yani biz Atlantik'e tatbikata gider gibi çıkarız demek istemiş olabilirler. Hatırlarsak Bismarck ve kardeşi Tirpitz dönemin en kudretli gemileri ve neredeyse yenilmez görüyorlar kendilerini. Bir parça spekülasyon oldu.
--Cemavci-- 16:20, 18 Nisan 2009 (UTC)

Daha önce burda anlatmıştım. Takabeg ileti 16:27, 18 Nisan 2009 (UTC)
Ve madde tahmin ile değil emin (yani kaynaklar) ile yazılmalı. Takabeg ileti 16:32, 18 Nisan 2009 (UTC)

telif hakkı[kaynağı değiştir]

Çok bilen iyi araştıran arkadaşım copy paste çıktı diyen arkadaşım, bu makaleyi ilk ben ekledim buraya, İlk Kayıtlı değilken eklediğimde İp numaram vardı, bir bak bakalım tarihine bu makaleyi eklediğim tarihe, ve senin bhurdan kopy paste çıktı dediğin siteye eklenme tarihine! kim kimden copy paste etmiş belki anlarsın ozaman 22-05-2006, 16:02 http://onlinesinemaseyret.com/showthread.php?t=48070 02:26, 29 Aralık 2005 (fark | geçmiş) DKM Bismarck bu da vikiye eklenme tarihi !

Gemi genişliği[kaynağı değiştir]

yazıda gemi boyutlarından biri olan "genişlik" yerine "Işın" yazılmış. (İngilizcede "beam" sözcüğü hem gemi genişliği hem de ışın anlamına gelir. Fakat gemiler konu olunca kullanılması gereken anlam "genişliktir")

Arrahim8 (mesaj) 09:11, 21 Temmuz 2014 (UTC)