Tartışma:Batı Trakya Türkleri

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türkiye (C-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Uluslararası anlaşmaların azınlıklara tanıdıkları haklara rağmen, Yunanistan, Türk azınlığa yönelik, asimilasyon ve göç ettirme gibi baskıcı yöntemlerden oluşan bir politika uygulamaktadır.

Yunanistan'da Türk azınlığa yapılan baskıların başlıcaları şunlardır:

Türk azınlığa karşı ekonomik alanda baskı uygulanmaktadır. Türklerin sahip oldukları verimli topraklar ellerinden alınarak, buralar kamulaştırılmaktadır. Toprak birleştirilmesi kararlarıyla, Türk-Müslüman azınlığın verimli arazileri ellerinden alınmakta yerlerine çorak araziler verilmektedir. Türkler taşınmaz mal alamamaktadır. Buna bağlı olarak Hıristiyanların da Müslümanlara taşınmaz mal satması yasaklanmaktadır. AT'dan gelen yardımlardan Türkler yararlanamamaktadır. Türk çiftçilerine traktör ehliyeti verilmemektedir. Türk esnaf ve halkına, inşaat ve onarım ruhsatı verilmemektedir. Türkiye'den öğretmen getirilmesi engellenmeye çalışılmaktadır. Türkiye'de basılan kitapların okullarda okutulması yasaklanmıştır. Pomak Türkleri'nin yaşadıkları bölgeler (Doğu Rodoplar), Yasak Bölge ilan edilmiştir. Türk azınlığın siyasal ya da sosyal örgütlenmesine mani olunmaktadır. Yunan hükümetleri, müftü seçimlerine müdahale ederek, kendi taraftarlarını atama yolu ile müftü tayin etmektedirler. Yunanistan'da tüm bu baskılara rağmen Türk azınlık sesini dünyaya duyurmak için elinden geleni yapmaktadır. Nitekim Sadık Ahmet'in yaptığı çalışmaların, bu yönde oldukça tesirli olduğunu söyleyebiliriz.Bu imzasız yazı Cretanforever (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Batı Trakya Türkleri, 29 Ocak Toplumsal Dayanışma ve Milli Direniş Günü'nün 28. yıl dönümü dolayısıyla Taksim Meydanı'nda anma etkinliği düzenledi. 29 Ocak Millii gün anması

Selam. Neden iç bağlantı Batı Trakya Bağımsız Hükûmeti geri alındı? Gerekçesi nedir? Gerçek adı buyken niye uydurulmuş başlık kullanmaya ısrar edihorlar (tek kişi olduğu için daha doğrusu ediyor)? Takabeg 13:41, 26 Şubat 2008 (UTC)

Batı Trakya Türk Cumhuriyeti sayfasının tartışma kısmına bakınız. --darkhorn ileti 14:00, 26 Şubat 2008 (UTC)

Benzer Sayfa[kaynağı değiştir]

"Balkanlardaki Türkler" ile bu maddenin birleştirilmesi uygunsuz olmaz mı? Biri tüm Balkanlarda yaşayan Türkler için, diğeri sadece bir ülkedeki (Yunanistan) Türkler içindir diye düşünüyorum...*** Эɱ®εč¡κ *** ...ve saz arkadaşları 10:10, 4 Ocak 2009 (UTC)

Yunanistan seçimleri[kaynağı değiştir]

Yunanistan erken seçimlerinden Türklerinde desteklediği radikal sol Syriza galip geldi,Batı Trakya dan 3 Türk milletvekili Syrizada meclise girmiştir.Yunanistan Genel,İskeçe,Rodop