Tartışma:Başkurdistan

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kaynaklara Başkırt-Başkort-Başkurt olarak geçen bu halk için (tabii ki cumhuriyet için de) oybirliğine varılmış bir isim yoktur. Lütfen yönlendirme yaparken dikkate alalım--~Tarkovsky~ 13:51, 15 Ağustos 2006 (UTC)

Vikipedi kuralı?[kaynağı değiştir]

  • Maddenin adı ile maddenin ilk sözcüğünün aynı olması gerekmez mi?--Düşünenadam 23:19, 6 Şubat 2008 (UTC)
Abi. Şimdi sorun yok:) Takabeg ileti 17:24, 24 Kasım 2008 (UTC)

Türkçeleştirme[kaynağı değiştir]

Burada türkçeleştirme olarak adlandırdığınız eylemi hangi kaynaklara dayanarak ve ya topluluğun hangi fikri doğrultusunda yaptığınızı öğrenebilirmiyim?--Eldarion 08:16, 24 Kasım 2008 (UTC)

Öncelikle Başkurtlar'ın Türkçesi ne Başkort ne de Başkord. Tartışma:Japonya'daki Tatar ve Başkurt toplulukları'da bir kullanıcı fikri belirtmiş ve başka bir kullanıcı TDK göstermiştir. Başkurtistan ise söz konusu TDK sözlükte de Türk Ansiklopedisi (C. 29, s. 290)'nde de yer alıyor. Kolay gelsin. Takabeg ileti 17:09, 24 Kasım 2008 (UTC)

TBMM'ye göre bu ülkenin adı Başkortostan. Ayrıca birçok gazetede Başkortostan olarak yer alıyor [1][2][3].Topluluğun fikirlerini alarak yaygın kullanımı bulmakta fayda var.İyi çalışmalar.--Eldarion 18:31, 24 Kasım 2008 (UTC)

Tekrar selam. Benim şahsi alışkanlığım (tercihim değil) Başkort ve Başkortostan'dır. Fakat TDK'nın Başkurt ve Başkurdistan'ı tercih ettiğini düşünüyorum. Google arama sonucuna bakıldığında Başkurdistan daha yaygın ama muazzam fark yok (sadece iki kat). O yüzden google sonucuyla karar verilemez. Ne yapalım? Takabeg ileti 18:42, 24 Kasım 2008 (UTC)

başlık ve içerik[kaynağı değiştir]

Sayfa adında buluna kurdistan kelimesi kürtlerin kendince oyun oynayarak kürdistan kelimesini araya sokmaktır. Sayfanın başı rusçada da geçtiği gibi Başkurtistan yani bashkir dir. KURDISTAN değildir.





Sayfa adı ile içeriğindeki isimler hala birbirinden farklı. Standardizasyon sağlanmalı. İyi çalışmalar.--Abuk SABUK♫ ♫ 21:29, 12 Temmuz 2010 (UTC) merhaba Başkurtistanı düzeltin lütfen. Çünkü - başkurtların kendi dilinde Başkortostan olmasına karşın, Türkçesi ise Başkurt olması gerekir (ses uyumundan dolayı Başkurtistan değil, Başkurtistan olarak telavuz edilir ve yazılır) Başkortostan ismi şu anda kabul edilen resmi ismidir. Yine, Moskova ve Rusyanın orjinalinde Moskva ve Rossiya olmasına rağmen Türkçe'de Moskova ve Rusya olarak kullanılmaktadır. Türkçe'de de Başkort ve Başkortostan'ı da Başkurt ve Başkurdistan olarak kullanılması uygundur. Nitekim, cumhuriyet Zeki Velidi Togan tarafından ilk kurulduğu zaman da Başkurdistan olarak kullanılmıştır. Başkırt veya Başkir denilmesi de Rusçadan geçmedir. Aslına uygun değildir.

Google Arama sonucu ve içerik tutarsızlığı[kaynağı değiştir]

Konu başlığı içerisinde "Başkurdistan" olarak geçen devlet adı Googla aramasında "Başkürdistan" olarak görünüyor. Bu yanlışlık muhtemelen vikipedia ile düzenlenebilen içerik dışında belirlenmiş. Bu yanlışlık Google tarafından bir şekilde düzeltilmeli. Çünkü bu vikipedia üzerinden yapılabilecek bir değişiklik değil. Bu tutarsızlığı lütfen düzeltin.

Űljenin Adı[kaynağı değiştir]

Űlkenin adı Başkurtistan Cumhuriyeti Tukan 21 (mesaj) 18.41, 30 Mart 2021 (UTC)[yanıtla]

Başkurdistan ismi[kaynağı değiştir]

Neden Google'da aratırken vikipeki başlığında başkürdistan diye çıkıyor ü harfini kim ne diye ekledi nasıl düzeltebiliriz. Teşekkürler... pltn fhm (mesaj) 09.40, 23 Mayıs 2021 (UTC)[yanıtla]