Tartışma:BTU

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Birleşik Krallık (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Birleşik Krallık maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Birleşik Krallık kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Eğer çarpım işlemi ise,

yerine

mi olmalı?

Anlaşılmıyor noktalar.--foPen bana ileti gönder 08:59, 5 Şubat 2008 (UTC)

Genelde "." carpim yerine gecmekle birlikte 870 oncesinde pek anlasilmiyor. Denklemlerde "sayilar" "degiskenlerin" onune gelir genelde. Yani 870.PencereAlani.PencereSayisi olsa daha kolay anlasilacak. Gene de "." yerine "x" kullanilmasi bence de daha uygun olur. Ancak "x" isaretini kucuk harfle kullanmayi oneririm. Saygilar, Citrat 09:03, 5 Şubat 2008 (UTC)

Formülü yazan arkadaşını düzeltmesinde yarar var[kaynağı değiştir]

Sevgili Citrat, evet katılıyorum. Bazı ekranların çözünürlüğüne göre bile (.)'nın görünmesinde problem olabilir. Ekleyen arkadaş yorumlayıp bir düzenleme yaparsa iyi olacaktır.--foPen bana ileti gönder 09:09, 5 Şubat 2008 (UTC)

Formülleri ben eklemiştim, sayının formülün öncesine getirilmesi ve değişkenlerin parantez içine alınması uygundur, x ifadesinin formüllerde bilinmeyen bir değişkenin varlığını anımsatması ve akademik gösterimde . kullanımının tercih edilmesinden dolayı bu şekilde yazmıştım. Ancak Görünmeme sorununu bertaraf etmek amacıyla x kullanıyorum. Kolay gelsin. flaWless - furKanileti 19:12, 5 Şubat 2008 (UTC)

Furkan, değişiklik olmamış. Unuttun galiba: ) Kolay gelsin--foPen bana ileti gönder 21:52, 5 Şubat 2008 (UTC)

yok unutmadım da bir iş çıktı yapamadım, şu an değişiyor :) ---- flaWless - furKanileti 22:16, 5 Şubat 2008 (UTC)

Güzel oldu eline sağlık. Klima alırken bu hesabı yapacağım. --foPen bana ileti gönder 22:26, 5 Şubat 2008 (UTC)

evet, kesinlikle faydalı bir hesap :) -- flaWless - furKanileti 09:03, 6 Şubat 2008 (UTC)

Btu'nun birim karşılıklarının verildiği baştaki kısımda hata var. W yerine W.sa (watt.saat), kW yerine kW.sa (kilowatt.saat) olmalıydı. Düzeltirseniz sevinirim. Wheeler 21:30, 9 Mayıs 2009 (UTC)