Tartışma:Aziz Nesin

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Sayfa kategorilerinde Kırım Tatarları yazıyor. Ne alaka? Aziz Nesin Tatar mıydı ki?

  • Tatar değil, Kırım Tatarı. Çatalca'da eski belediye başkanı Gülay Çokay'ın (Aslıtürk) komşusu. Çatalca'daki Kırım Tatar köyleri hakkındaki maddeleri yazmam gerekiyor. Türkiye'deki okulların tarih kitapları taraflı siyasi bakış açısıyla hazırlandığı için Türkiye'de Kırım Tatarları'nın pek sevildiği söylenemez. Bu sebepten dolayı köken ve kimlik gizlenir, Kırım Tatarları Türk ve müslüman oldukları için de kimlik meselesini sorun olarak görmezler. --Timurberk 00:29, 28 Şubat 2006 (UTC)
Araştırmak isteyen için kaynak çok. Mesela: http://www.iccrimea.org/scholarly/aydin.html --Timurberk 01:25, 28 Şubat 2006 (UTC)

Aziz Nesin'in Alevi olduğu yazıyor İngilizce bölümünde? Doğru mudur bu bilgi? Kırım Tatarlarında Alevilik yoktur bildiğim kadarıyla.

Dine karşı saygısı olmadığı söyleniyor ama bu doğru değil.Ateist olablir ama bunu Emin Çolaşlanla bir reportajında açıklamıştır.Kaynak:Emin Çölaşanşan,Reportajlar --edebiyataşığı 11:34, 31 Ocak 2007 (UTC)

Aziz Nesin ateistti, fakat dine ve inaçlara saygılıydı. Eğer internette küçük çaplı bir araştırma ya da inceleme yaparsınız, Aziz Nesin'in babasının çok dindar biri olduğunu, İslamiyet'i toplumun yüklü bir çoğunluğundan çok daha iyi bildiğini ve inanış konusunda kendi seçiminin ateizm olduğunu görebilirsiniz. Aziz Nesin, insanların inanışlarına sonuna dek saygı duyduğundan bahsediyor.

Dine saygıdan ne anladığınıza bağlı. İbrahim peygamber'in kutsal kitaplarda yazan karısını "kardeşimdir" deyip firavunun koynuna vermesi karşılığı para ve mallar alması olayını İncil'deki ayet numarasıya beraber yazıp "tarihte yazılı ilk p....lik" demesi veya yine kutsal metinlerde geçen Lut peygamberin Sodom ve Gomora'nın yok oluşu sonrası kızlarıyla yatmasını açık açık yazarak göz önüne çıkarmasının bazılarına saygısızlık gibi gelmesi çok doğal. Bana inanmayan Nesin'in Sodom Büyükelçisinin Günlüğü hikayesini okumasını ve verilen referansları İncil'den takip etmesini tavsiye ederim. Bunları yazabilecek kadar cesur bir adam olduğu için de ölümünden on küsür yıl sonra bile hala sayfası vandallanıyor, daha onlarca yıl da vandallanacak. Neyse, daha fazla foruma çevirmeyeyim burayı. Khutuck msj 12:43, 5 Şubat 2007 (UTC)

Ateist değildir demiyorum, ama wikipedi'ye özel olarak "ateist" diye tanım eklemenin anlamı ne? Türk "ateist" mizahçı. Nedir yani, ateist olunca farklı bir kategoriye mi giriyor? Bu imzasız yazı Hypnosit (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 16 Kasım 2010

  • Kişilerin dünya görüşlerine ilişkin ayrıntılar ansiklopediktir. Bu tür bilgilerin nitelikli bir ansiklopedide bulunmaması için bir neden yok. --Superyetkinileti 21:42, 16 Kasım 2010 (UTC)

Ateist, Müslüman, Hristiyan ?[kaynağı değiştir]

Özellikle "ateist" diye belirtilmesinin altında yatan bir art niyet bulunmuyorsa o zaman lütfen vikipedi'deki diğer insanları da "müslüman", "hristiyan", "yahudi" vs. şekillerde tanımlayınız. Çünkü onlar da sizin tabirinizle "ansiklopedik" bilgi olmalılar.

Ölüm tarihi[kaynağı değiştir]

İngilizce ve Almanca vikilerde ölüm tarihi 6 temmuz verilmiş, burada 5 temmuz. Hangisi doğru? 94.55.236.244 16:14, 5 Temmuz 2011 (UTC)

6 temmuz olarak düzeltildi.. teşekkürler. --ki bl 16:20, 5 Temmuz 2011 (UTC)
Teşekkürler. Biraz araştırdım, 5 Temmuz'u 6 Temmuz'a bağlayan gece yaşamını yitirmiş. Yani 5 temmuz'da yanlış değil. Nur içinde yatsın, 94.55.236.244 16:26, 5 Temmuz 2011 (UTC)