Tartışma:Avrupa Yakası

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje İstanbul (Taslak-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki İstanbul maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İstanbul kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Selamlar. 2008'de ilçe yapılan yerleşim yerlerini eklememiştim. İstanbullu arkadaş ilgilenirse sevineceğim. Takabeg ileti 15:44, 8 Kasım 2008 (UTC)

İşte Türk milliyetçiliğinin bizi getirdiği çıkmazlardan biri daha: Balkanlar'daki topraklarımıza Rumeli demek birilerinin canını sıktığı, bu toprakların Rumlara değil Avrupalı Türklere ait olduğunu kanıtlamak gerektiği için olsa gerek, Rumca'dan alınma "Avrupa" kelimesini yakamıza yapıştırdılar, böylece 500 yıllık Rumeli oldu Avrupa. Bunu yapanlar haso Anadolu çocuğu olduğu için herhalde, Anadolu Yakası'nda benzer bir sorun yoktu, dolayısıyla bir Asya yakamız yok. Zaten biz Türkler ırk olarak Asyalı değil, Avrupalıyız, üyesi olmak istediğimiz yer de Avrupa Birliği. Komedi dizilerine yakışan bu komiklikleri bir yana bırakıp maddenin adının olması gerektiği üzere Rumeli Yakası olmasını öneriyorum. Aksi halde Anadolu Yakası'nın adını Asya Yakası, Rumeli Hisarı, Rumeli Kavağı, Rumeli Feneri'nin adlarını Avrupa Hisarı, Avrupa Kavağı, Avrupa Feneri ve Anadolu Hisarı, Anadolu Kavağı ve Anadolu Feneri'nin adlarını da Asya Hisarı, Asya Kavağı ve Asya Feneri olarak değiştirmeyi önereceğim. Filanca 18:32, 2 Şubat 2009 (UTC)

Anlam ayrımı[kaynağı değiştir]

Avrupa Yakası sayfasını anlam ayrım sayfası yaptım, bu sayfanın ismini ise Avrupa Yakası (bölge) olarak değiştirdim. Eğer bölge biraz garip durduysa bölge ekini kaldırarak Avrupa Yakası sayfasını Avrupa Yakası (anlam ayrımı) olarak değiştireyim. Ne dersiniz ?--TMR 19:51, 24 Nisan 2009 (UTC)