Tartışma:Atom

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Atom makalesi bolunmeli. Hadronlar, fermiyonlar, bozonlar, temel parcaciklar vb. ayri makalelerin konusu olmali. Atomun elementlerle ilgili kimya ile ilgili kisimlari islenmeli.Bu imzasız yazı 88.242.13.75 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. bence bu olaytesadufen olmus ve şimdi ise atomu ayırıyorlar bu ne biçim bir olay hiç anlamıyorum ve hala atom en kucuk yapı birim olarak bilniyor.Serdar SEVİNÇ YORUM

atomu bulan kişi hakkında biraz bilgi koyarmısınız

Atomu bulmak? Kastedileni anlamadım ama sayfada atomun şu an bilinen dünyasına varış aşaması özetle verilmiş. İlk kez de Demokritos tarafından öngörülüyor.--Kuz 20:30, 19 Şubat 2009 (UTC)

atomun kararlılığı problemine getirilen yaklaşımları da yazabilirseniz iyi olur. Zira atom modellerinin en çok tartışılan eksin yönlerinden birisidir kararlılık problemi.

Temel olarak bildiğim kadarıyla: Fizik kanunlarına göre, dönen veya titreşen bütün elektrik yükleri, bu sırada elektromanyetik ışınlar şeklinde enerji yayarlar. O halde elektronların çekirdek etrafında dönme hareketinden dolayı bir elektromanyetik ışınım olması gerekir. Bu olduğu taktirde ise, elektron enerji kaybedeceği için hareketi yavaşlar ve ~10^(-8) sn'de çekirdeğin çekim kuvveti sebebiyle çekirdeğe yapışır.

Buna karşın benim bildiğim model kabulü ise, niels bohr tarafından getirilmiş. (primitif bir açıklama ile) çekirdek etrafında titreşim yapan elektronların enerji yaymadığını kabul etti niels bohr. Bu da klasik ivme dalgası teorisi ile tam bir tezat halindedir.

Bu konudaki kararlılık probleminin nasıl aşıldığı bilim adına ciddi bir problemdir.

bence çok iyi çok güzel harika

bencede bunlar adice her atom farklı bir güçte ve özelliktedir.

Bence göre bu "atom" sayfasıyla "antimadde" sayfası birleştirilmeli. --Physician 11:24, 26 Haziran 2009 (UTC)

elden geçirildi, eklemelerde bulunuldu. --Physician 08:15, 1 Temmuz 2009 (UTC)


Bence atom sayfası ile antimadde sayfasının birleştirilmesi gereksiz. Çünkü antimadde daha çok Dirac denklemi ile elektronlarla ilgilidir. Furkants (mesaj) 17:33, 16 Şubat 2016 (UTC)