Tartışma:Şehzade Mustafa

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: Gönüllerin Sultanı Şehzade Mustafa Han tarafından 1 yıl önce Şehzade Mustafa Hain Değil başlığına

Şehzade Mustafa bugün Torunları yok vardı, tüm Osmanlı Hanedanı üyeler, bugün: Koskoca Hürrem Sultan'nın oğul Selim II. evlatları soyundan oldu...

Şehzade Mustafa nezaman Sultan oldu?[kaynağı değiştir]

Şehzade Mustafa nezaman Sultan oldu? ... Fülane Hatun, hangisi Kırım Han'nın kızı oldu...?

Fülane Hatun, Süleyman Kanuni'nın Ilk eşi ama Mustafa'nn olamaz.

Lütfen bidaha yalan söyleme..., Teşekkür ederim!

cevap ver bana...

Neden yanlış yaziyor ???

217.248.143.145 18:01, 9 Mart 2012 (UTC)


Ce sum (mesaj) 09:57, 10 Mayıs 2013 (UTC) fülane isim değildir, fülane "falan filan" demektir, ismi bilinmeyen bir kadından bahsederken kullanılır. şehzade mustafanın eşinin adı da bilinmediğinden kaynaklarda fülane şeklinde yazılır. süleymanın ilk eşinin de adı bilinmez o yüzden o da fülane diye geçer.

Şehzade Mustafa'nın çocukları[kaynağı değiştir]

Şehzade Mustafa'nın çocukları:

Şehzade Mehmed: Amasya 1546- Bursa 10.9.1553.. 7 yaşında boğduruldu.

Şehzade Ahmed: Ölümü, Konya 1552..

Şah sultan (1550- 2.10.1577): Zevci Damad Abdülkerim ağa, yeniçeri ağası..İzdivacı 1.8.1562 (İsmihan ve Gevherhan sultanlarla aynı düğünde).

Nergisşah sultan (Doğumu 1536): Zevci Damad Cenabi Ahmet Paşa, şair, tarihçi, Enderuni ve çeşnigirbaşı, 20 yıl kadar Anadolu beylerbeyi).


ailelerle ilgili bilgi verirken, isimler yazarken kaynaklarınızı belirtmek zorundasınız. ... olduğu bilinir, ... ile ilgili ayrıntılı bilgiler bulunmaktadır, gibi üst perdeden cümlelerden destek alarak kesin bilgi olmayan konular gerçekmiş gibi lanse edilemez. lütfen kaynak verin. Ce sum (mesaj) 21:33, 13 Mayıs 2013 (UTC)

Minyatür açıklaması[kaynağı değiştir]

"Sultan Süleyman'ı, Şehzade Mustafa'nın tabutu başında ağlarken gösteren bir Osmanlı minyatürü" nün Şehzade Mustafa' nın oğlu Şehzade Mehmet in tabutu olduğuda belirtiliyor. Bu konunun açıklığa kavuşturulması gerekmektedir.--Muratero 22:28, 22 Şubat 2014 (UTC)

Ben de gördüm, resmi kaldırdım.--RapsarEfendim? 22:30, 22 Şubat 2014 (UTC)

Şehzade Mustafa'nın sürekli yeni isimler atfedilen eşleri[kaynağı değiştir]

Resim altındaki bilgilerde hala Rümeysa Sultan diye bi isim zikrediliyor. Ailesi altbaşlığında ise Mih-ü Nisa yazıyor ki diziyi delil kabul etsek bile o isim yanlış, Mihr-ün Nisa dense neyse(!).

En az 20 kere bu maddeyi değiştirdim, Mih-ü Nisa ismine verilen kaynağı ben vermiştim ve ben kaynak verdiğimde o bilgi "ismi bilinmez, fülane hatun diye geçer" şeklindeydi. Ve şimdi görüyorum ki o kaynakta sanki Mih-ü Nisa ismi yazıyormuş gibi yanlış bilgi veriliyor. Yapmayın şunu lütfen. Kaynağınız varsa ekleyin, yoksa dezenformasyona bi son verin.

Burada gerçek bilgi mi verilecek, dizinin senaryosu Wikipedia'ya mı taşınacak? Muhteşem Yüzyıl kendine bi wiki açsa da, biz de kurtulsak artık.

Teşekkürler! Ce sum (mesaj) 18:04, 29 Mayıs 2014 (UTC)

Şehzade Mustafa Hain Değil[kaynağı değiştir]

Şehzade Mustafa hain değil. Hain olsaydı çadıra girmezdi. Bu bir gerçek. Osmanlı nın istikbalini yok ettiler Gönüllerin Sultanı Şehzade Mustafa Han (mesaj) 13.07, 2 Eylül 2022 (UTC)Yanıtla