Tartışma:Şehir Hatları

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: E4024 tarafından 4 yıl önce Tarihçe başlığına
Vikiproje İstanbul (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki İstanbul maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İstanbul kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Tarihçe[kaynağı değiştir]

Maddeden:

"1945'te 1858’den beri vapurların işlediği Haliç hattında kurulu bulunan Haliç Vapurları Şirketi ve 1841’de Boğaz hattında vapur işletmek üzere 1851’de kurulmuş olan Şirket-i Hayriye’nin 1945’te kamulaştırılarak bütün haklarının Şehir Hatları’na devri ile İstanbul sularında vapur taşımacılığı tek çatı altında toplanmıştır." (Koyu renkli işaretleme bana ait. E4024)

İfade bozukluklarını, imla hatalarını, dilbilgisi yanlışlarını düzeltmek amacıyla iyiniyetle maddeler arasinda dolaşıyorum, ancak çogu zaman yukarıdaki gibi örneklerle karşılaşıyorum. Maddede yer verilmeye çalışılan bilgilerin aslını esasını bilmeden buradaki Türkçe felaketini nasıl düzeltebilir bir insan? --E4024 (mesaj) 09:46, 4 Haziran 2012 (UTC)

  • Gözlemlerime yıllarca yanıt verme ihtiyacı duyulmadığı gibi, ben bilinçli olarak VP'den uzak durmaya çalışırken geçen yıllarda, kimse maddede gerekli düzeltmeyi yapma ihtiyacı da duymamış. (Şimdi Şirket-i Hayriye maddesindeki bilgiye göre kendim ufak bir değişiklik yapacağım.) 8 yıl aradan sonra konuya dönmüşken, -gerçi elimde bir kaynak da yok, ama- ben Cumhuriyette Şirket-i Hayriye yerine Şehir Hatları adını benimseyenlerin de <<ŞH>> kısaltmasını korumak istemiş olacaklarına inanıyorum. Maddeden ise bunlar sadece iki ayrı kuruluşmuş izlenimi çıkıyor. Bunu da buraya not düşeyim. E4024 (mesaj) 18.05, 24 Ocak 2020 (UTC)Yanıtla