Tartışma:İzlanda Seferi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: Rapsar tarafından 5 yıl önce Kaynaksızlık başlığına
Vikiproje İzlanda (Taslak-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki İzlanda maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İzlanda kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Yanlış ifadeler (korsan/talan)[kaynağı değiştir]

  • Bir devletin leventlerine "korsan" denmez.
Osmanlı'da "yağma, çapul, talan" değil; İslâm fıkhı gereğince "ganímet" paylaşımı vardır...
Düzeltmek yerine {{yanlış}} şablonu koymayı tercíh ettim... MFEIspartaspor 15:44, 21 Kasım 2013 (UTC)
haklısınız ama bir de VP:TBA vardır. ve yapan tarafın tanımını tek başına buraya aktarmak doğru olmaz. --kibele 18:24, 21 Kasım 2013 (UTC)

Maddenin sorunları var, bu sorunlar kölelik tarihinin ve korsanlık tarihinin parçası olan bu olayın savaş gibi ele alınması. İslâma geçmiş Felemenk bir denizci korsan diğer Türk korsanlar ile ittifak hâlinde İzlanda'ya çıkarma yapmış, maddeye baktığınızda olayla ilgisiz Osmanlı'da pâdişah ferman vermiş de İzlanda'ya savaş ilân edip donanma ile çıkarma yaptırmış gibi duruyor. --evolutionoftheuniverse mesaj 00:24, 22 Haziran 2016 (UTC)

Kaynaksızlık[kaynağı değiştir]

Kaynaksız maddeleri yahut bu maddelerdeki kaynaksız ifadeleri ne zamandan beridir yerinde bırakıyoruz? ilimyolcusu 13.07, 25 Ekim 2018 (UTC)

Kaynaksız ifadeler bir süre maddede kalabilir, kaynak ihtiyacı olduğu belirtilerek; sonra kaldırılabilir. Çok spekülatif, tartışmaya açık ifadelerse mümkün mertebe hızlı bir şekilde kaldırılmasında fayda var.--RapsarEfendim? 14.54, 25 Ekim 2018 (UTC)Yanıtla

–—°″°#YÖNLENDİRME [[#YÖNLENDİRME [[#YÖNLENDİRME [[Kaynak hatası: Açılış <ref> etiketi hatalı biçimlendirilmiş veya hatalı bir ada sahip (Bkz: Kaynak gösterme)" />" />]]]]]]asdasdas