Tartışma:İnce, Tuzluca

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türkiye yerleşim birimleri
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye yerleşim birimleri maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye yerleşim birimleri kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 

yanluş bağlantılar[kaynağı değiştir]

Burası Tuzluca ilçesine bağlı, il merkezine değil. Yanlış yare bağlanıyor alt kademe yerleşim birimleri.--MetalFırtına 13:40, 20 Ağustos 2006 (UTC)

Maddede de Tuzluca'ya bağlı yazmıyor mu zaten?--Vito Genovese 13:42, 20 Ağustos 2006 (UTC)

Maddede yazması önemli değil bu şekilde başlık yanlış olmuş oluyor. Ayrıca İnceliler idari işleri için Iğdır'a değil Tuzluca'ya gittiğine göre demekki başlık İnce, Tuzluca olmalı.--MetalFırtına 13:48, 20 Ağustos 2006 (UTC)

Yok, bak o açıdan katılmıyorum. Burda önemli olan idari düzen değil, sonuçta bu durumda köylerin %90'ının virgülünün sonuna ilçe ismi gelmesi gerekiyor. "İnce, Tuzluca", "İnce, Iğdır"'a oranla daha az bilgilendirici bir madde başlığı, zira Iğdır'ın ne olduğu bilen kişi sayısı, Tuzluca'nın ne olduğunu bilen kişi sayısından daha fazla. Yanılmıyorsam kesin bir kural getirilmemiş olsa da, genel kabul gören isimlendirme yöntemi de bu şekilde Viki'de. Zaten sonuna Tuzluca yazılacaksa, hiç bir şey yazılmasa da olur, İnce veya İnce köyü der ve geçilir. O virgülün konulma sebebi herhangi başka bir İnce belde/köy/kasabasıyla olan farkı verebilmek. "İnce, Iğdır" ve "İnce, Sivas" gibi.

Vito Genovese 13:53, 20 Ağustos 2006 (UTC)


Nasıl saçmalamışım belli değil. Metalfırtına son derece haklı burda.

Vito Genovese 23:59, 16 Ekim 2006 (UTC)