Tartışma:Çiçek Pasajı

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

En sona cicekpasaji.com diye eklenen site ile metinde anlatılan Çiçek Pasajı'nın ilgisi yok. Web adresi verilen, Kızıltoprak'taki bir çiçek dükkanının web sitesi. Sondaki bağlantı reklam amaçlı olmuş gibi. Bence web adresi silinmeli. Muhammedcimci 13:03, 11 Aralık 2005 (UTC)

Elimdeki ansiklopedi ve http://www.cicekpasaji.com/citedepera.asp `den faydalanarak yazdım, o yüzden direk kalksın diyemeyeceğim, fakat Kızıltoprak`taki bir çiçekçi dükkanın cicekpasaji.com `u alması ve alakasız olduğu halde (en azından öyle görünüyor) Cité de Péra tarihini anlatması arasındaki bağlantıyı ben de kuramadım. - 16 13:17, 11 Aralık 2005 (UTC)
Bence cicekpasaji.com sitesini alması ticari nedenlerle anlaşılabilir bir şey. Böylelikle arama motorlarıyla "Çiçek Pasajı" diye arama yapanlar o siteyi de herhalde ziyaret ederler. Belki birkaçı da alışveriş yapar. Ancak, siteyi de inceleyince görülüyor ki, web sitesi adresinde kullanılan cicekpasaji dışında, sözkonusu yerin Çiçek Pasajı'yla ilgisi yok gibi. Ne dükkanın adı Çiçek Pasajı (adı Gardenium'muş), ne de yeri Çiçek Pasajı'nda. Bu arada sitelerinde Çiçek Pasajı'ndan da söz etmişler tabii. Ama o kadarı da olacak, adını kullandıkları yeri az da olsa tanıtmasalar, ayıp etmiş olurlardı. Muhammedcimci 14:23, 11 Aralık 2005 (UTC)
Denisutku, kaynakça bölümüne sadece tarihin yer aldığı linki vererek almışsın ilk etapta doğru bir düşünce fakat biraz farklı düşünüyorum. Elimdeki kaynağı ve siteyi inceledim de ansiklopedi de yazmayıp sitede yazan bir şey yok. Yani sanırım o kaynakça bölümünden de sitenin adresini kaldırsak sanırım bir zararı olmayacak.. 16

Adamlar Kızıltoprak'ta bir çiçekçi değil, Türkiye'nin önde gelen elektronik yayıncılık şirketlerinden biriler. www.loriennetwork.com [1] Fenerbahçe Spor Kulübü'nün resmi sitesini de aynı şahıslar yapmış. Böyle önemli bir domain'in böyle başarılı insanlar tarafından projelendirilmesi güzel olmuş.

Aynı şirketin başka web adresi de var.[kaynağı değiştir]

Aynı şirketin bir de http://gardenium.com.tr diye bir adresi daha var. Görüldüğü gibi, ticaret için sınır yok. Her iki site de satış amaçlı, ama ikincisinde Çiçek Pasajı'nın adı bile geçmiyor. Saygılar... Muhammedcimci 14:25, 11 Aralık 2005 (UTC)

özür dilerim buradan yorum yazıyorum, ama sanırım sitenizde bir güvenlik açığı var bu yazının içine nasıl girdim bilmiyorum. Şunu paylaşmak istemiştim. http://www.cicekasaji.com bir çiçek mağazası değildir arkadaşlar. Burası bir pasajdır. aynı 1700lü yıllardaki çiçek pasajında olduğu gibi kişiye özel ürünler satan mağazaları olan bir pasaj. zaten o kaynak gösterdiğiniz yazıda mağazaları yazmışlar. Çiçek Pasajı İstanbul'un ilk alışveriş merkezlerindendi. Pasaj mantığı kullanılıyor sitede sanırım oyüzden çiçekpasajı.com koymuşlar adını.http://turk.internet.com/haber/yazigoster.php3?yaziid=12249 Naum 09:00, 25 Aralık 2005

Güvenlik açığına dikkat çekmişsin. Ama o güvenlik açığı değil, Vikipedi'nin ta kendisi. Burdaki her sayfayı değiştirebilirsin. ;) --Dbl2010 07:07, 25 Aralık 2005 (UTC)
                    ben şimdi anladım olayı. tamamdır burdayım bundan sonra-Naum