Türkiye Halk Oyunları Federasyonu

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Türkiye Halk Oyunları Federasyonu
SporHalk Oyunları
KısaltmaTHOF
Kuruluş tarihi2003
Genel merkezAnkara
BaşkanSuat Aksu
BaşkanvekiliMurat Kotra
Resmî internet sitesi
thof.gov.tr

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu; Türkiye’de Halk Oyunları faaliyetlerini düzenleyen bağımsız bir spor federasyondur.

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu'nun başkanlığını Suat Aksu yapmaktadır.[1]

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF), Anayasanın 58. maddesi ve 3289 sayılı kanuna istinaden T.C. Başbakanlık, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü bünyesinde 2001 yılında kurulan Federasyonumuzun başkanlığını atama ile Sn. Hasan Basri CANLI yapmıştır. Kültürümüzün en önemli yaşayan değerlerinden, halk oyunlarının korunması, gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarılması, geniş kitlelere tanıtılıp, yayılması, halk oyunları alanında çeşitli kurum ve kuruluşların düzenlemiş olduğu yarışmalarda birlik ve beraberliğin sağlanması, yarışmalarda kural ve kriterlerin tek elden düzenlenmesi ve uygulanması, halk oyunları alanında teknik eleman (hakem, antrenör) yetiştirilmesi amacı ile kurulan federasyonumuz, spor disiplini çerçevesinde kurulmuş sanatsal ve kültürel bir oluşumdur. Türkiye' de kurulu bulunan resmi spor federasyonlarından biridir. Federasyonumuzla ilgili yönetmelik 01.02.2003 tarih ve 25011 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.[2]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Türkiye Halk Oyunları Federasyonu". www.thof.gov.tr. 7 Ocak 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2022. 
  2. ^ "Türkiye Halk Oyunları Federasyonu". www.thof.gov.tr. THOF. 7 Ocak 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2022.