System Center Mobile Device Manager

Vikipedi, özgür ansiklopedi
System Center Mobile Device Manager
Geliştirici(ler)Microsoft
Güncel sürüm1.0 / Nisan 2008 (16 yıl önce) (2008-04)
İşletim sistemiWindows Mobile ve Microsoft Windows
TürMobil cihaz yönetimi
Resmî sitesiwww.microsoft.com/windowsmobile/en-us/business/solutions/enterprise/mobile-device-manager.mspx Bunu Vikiveri'de düzenleyin

System Center Mobile Device Manager Windows Mobile sistemli cihazlar güvenlik, uygulamalar ve ayarların kablosuz olarak (OTA) yönetimi sağlayan Mobil cihaz yönetimi (MDM) çözümüdür. System Center Mobil Aygıt Yöneticisi, Windows Mobile 6.1 ve üzeri işletim sistemini çalıştıran aygıtları destekler.[1] Daha önce, bu ürünün işlevleri System Center Configuration Manager tarafından sağlanmıştır.

System Center Mobile Device Manager 2008 için ana destek, 9 Temmuz 2013'te sona erdi ve 10 Temmuz 2018'de genişletilmiş destek sona eriyor.

Özellikleri[değiştir | kaynağı değiştir]

ActiveDirectory tabanlı ilkelerle ürün aşağıdaki işlevleri sağlar:[2]

  • Aygıt ayarlarının hazırlanması: Yönetilen aygıtların E-posta hesapları ve erişim noktaları gibi ayarlarla sağlanması.
  • Ayarlar izleme: yönetilen cihazların ayarlarını belirleme ve doğrulama, teşhis bilgilerini toplama ve uygulama envanteri.
  • Cihaz güvenliği: yönetilen cihazlar için yedekleme, geri yükleme, kilitleme, silme ve işlevsellik kısıtlamalarını ayarlama.
  • Varlık ve uygulama yönetimi: virüs koruması, şifreleme ve mobil e-posta istemcileri gibi mobil uygulamaların kurulumu / kaldırılması, güncellenmesi, envanterin toplanması, sürüm kontrolü ve başlatılması veya durdurulması.

System Center Mobil Aygıt Yöneticisi istemcisi ROM'da bulunur. Tüm cihaz yönetimi etkinlikleri sunucu tarafında merkezi olarak yönetilmektedir.[3]

System Center Mobil Aygıt Yöneticisi sunucu bileşenleri, bir Mobil VPN sunucusu, bir Windows Update sunucusu ve bir Active Directory etki alanı denetleyicisi de dahil olmak üzere birden çok sunucu bilgisayarında dağıtılır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 15 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Aralık 2017. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 15 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Aralık 2017. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 15 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Aralık 2017. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]