Skip Beat!

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Skip Beat!
スキップ・ビート!
(Sukippu Bīto!)
TürKomedi, büyüme kurgusu, romantizm[1]
Manga
YazarYoshiki Nakamura
YayımcıHakusensha
Diğer yayımcı
DergiHana to Yume
DemografikShōjo
Yayın tarihi7 Şubat 2002 – güncel
Cilt sayısı48
Anime televizyon dizisi
YönetmenKiyoko Sayama
Yapımcı
  • Shinji Horikiri
  • Kōsuke Suzuki
  • Hiroto Kumagai
SenaristMayori Sekijima
MüzikAkifumi Tada
StüdyoHal Film Maker
Lisans
Hanabee
Pied Piper
KanalTV Tokyo, TVA, TVh, TVO, TSC, TVQ Kyushu
Yayın tarihi 5 Ekim 2008 29 Mart 2009
Bölüm sayısı25

Skip Beat! (Japoncaスキップ・ビート!, romanizeSukippu Bīto!) veya kısaca Sukibi, Yoshiki Nakamura tarafından yazılan bir manga serisidir. Seri, Şubat 2002 tarihinden bu yana Hakusensha'nın Hana to Yume dergisinde yayınlanmaktadır. Seri, 16 yaşında bir kız olan Kyoko Mogami'nin çocukluk arkadaşı ve romantik hedefi Shotaro Fuwa'nın Japonya'nın en iyi pop idolü olma yolunda çalışırken onu yalnızca hizmetçilik yapması ve geçimini sağlaması için yanında tuttuğunu keşfetmesi üzerine intikamını alması için ünlü olmaya çalışmasını anlatmaktadır.

Hal Film Maker tarafından hazırlanana bir anime televizyon serisi uyarlaması Ekim 2008-Mart 2009 tarihleri arasında yayınlandı.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

16 yaşındaki Kyoko Mogami, şarkıcı olmak isteyen çocukluk arkadaşı Shotaro Fuwa ile beraber Tokyo'ya yerleşmiştir. Kyoko, kısa sürede ünlü olan Shotaro'nun yemeğini yapmış, çamaşırını yıkamış kısacası tüm hayatını Shotaro'ya adamıştır. Ancak, Shotaro'nun Kyoko'yu Tokyo'ya getirmesindeki asıl amacı sadece onun işlerini yapmasıdır. Ancak Shotaro için okulunu bırakan ve tüm hayatını Shotaro'ya adayan Kyoko farklı düşünmektedir. Bir gün Shotaro'nun yemeğini şirkete götüren Kyoko, Shotaro'nun menajeri ile konuşmasına kulak misafiri olur ve bu acı gerçeği öğrenir. Bunun üzerine Kyoko'nun hayattaki tek amacı Shotaro'dan intikam almak olmuştur. Saçlarını kesip rengini açan Kyoko, küçük şeytanlarının da yardımıyla ünlü olmak ve Shotaro'dan intikamını almak için harakete geçer.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "The Official Website for Skip・Beat!". Viz Media. 14 Mayıs 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ekim 2022. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]