Oban Yıldız Yarışçıları

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Oban Star-Racers
FormatAnimasyon
TürAksiyon
Proje tasarımcısıSavin Yeatman-Eiffel
GeliştirenSparx Animation
Açılış müziğiChance To Shine - AKINO
Never Say Never - After Midnight Project
Bitiş müziğiWaratteta - Sukoshi
ÜlkeFransa Fransa
Japonya Japonya
Sezon sayısı1
Bölüm sayısı26
Yapım
Gösterim süresi22 dakika
Yayın bilgileri
Yayın tarihi5 Haziran 2006 - 11 Aralık 2006

Ōban Star-Racers (オーバン・スターレーサーズ, Ōban Sutā Rēsāzu) Sav! The World Productions şirketinden Savin Yeatman-Eiffel tarafından yaratılmış bir Fransız/Japon anime serisidir.

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Eskiden, on bin yılda bir, evrendeki büyük yıldız pilotları efsanevi gezegen OBAN'da mükemmel ödül için yarışırlar.

Dünya takımı için Büyük yarış, insan yarışçıları yok etmek için şeytani bir planları olan öldürücü komşu gezegen Kroglar'ı yenmek için bir şanstır. Tek zorluk, ana pilotun zararından sonra Dünya Takımı'nın kazanması Molly adlı 15 yaşındaki kızın ellerindedir. Molly zafere giden yolda başarabilecek mi?

Genel bakış[değiştir | kaynağı değiştir]

Hikâye 2082 yılında başlar. O dönemde Dünya, savaşçı yapılı bir ırk olan Kroglar tarafından saldırı altında ve yok olma tehlikesi içindedir. Her şey "Avatar" olarak adlandırılan gizemli varlığın, Dünya Koalisyonu'nun liderlerine görünmesi ve onları OBAN adlı Samanyolu'nun tam merkezinde yer alan bir gezegendeki büyük yarışa davet etmesiyle daha da karışacaktır.

Her 10.000 yılda bir düzenlenen OBAN yarışının galibi inanılmaz bir ödülün sahibi olacaktır. Dilediği herhangi bir dilek, Avatar tarafından gerçekleştirilecektir. Ya da en azından yarışmacılara bu izlenim verilmiştir. Onlarca gezegenden, her gezegenin en iyi yarışçı ve takımları bu mitik mücadelede karşı karşıya gelecektir. Ancak önce herkes, OBAN'a eşit uzaklıktaki üç gezegendeki eleme yarışlarını geçmek zorundadır. Bu yarışların galipleri, OBAN'daki büyük yarışta, inanılmaz ödül için yarışacaktır.

Yarışçılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Yarışa galaksinin her yanından gelen, seçkin bir yarışçı topluluğu gelecektir. Bunların arasında "Flint" gibi gezegeninin en başarılı ve desteklenen pilotlarından, avcılar tarafından öldürülen eşini hayata döndürmek için ödülü isteyen "Muir" gibi yaratık bazlı gizemli karakterlerde vardır. Ancak bazı yarışçılar diğerlerine göre daha farklı ve iddialıdır. Örneğin Krog İmparatorluğundan gelen ilk pilot Toros'un başarısızlığı üzerine Krog takımının pilotluğunu devralan "General Kross" gibi. Kross üstün teknoloji ile donatılmış ve daha çok bir yıldız savaşçısını anımsatan gemisiyle aşırı hız ile birlikte inanılmaz bir ateş gücü taşımaktadır. Ayrıca Kross büyük ödülü galaksiye hakimiyet kuracak ordusunu yönetmek için istemektedir.

Ayrıca yarışta "O" ve "Sul" gibi çok daha mistik pilotlarda var. Ters dönmüş bir su damlasına benzeyen ve tek, kırmızı büyük bir gözü olan "O"'nun hikâye ilerledikçe 10.000 yaşından daha yaşlı olduğunu ve bir "Avatar" ile çarpışabilecek güçlere sahip olduğunu öğreniyoruz. Organik yapılı bir gemiyle yarışan "O", hiç konuşmamasına rağmen serinin sonunda onurunu ve gücünü ispat ediyor. Ayrıca en ilginç yarışçılardan biri de galaksi boyunca tanınan bir sihirbaz olan "Sul". Uzay ve zamanın efendisi olarak ün yapmış olan "Sul"'un güçlerinin Avatar'ınkilere eş olduğu bile söyleniyor. Bir gemi yerine psişik güçleriyle oluşturduğu elmas şeklindeki enerji alanlarıyla yarışıyor ve zaten istediği her şeyi elde edebileceği için büyük ödülü istemiyor. Tabii ki ayrıca Dünya Takımı var. Dünya Koalisyonu başkanı tarafından, Dünya'nın en iyi yarış menajeri olduğu için seçilen Don Wei, takımında eskiden yarışmış olan ve bir Ulusal Lig Şampiyonu olan Rick Thunderbolt'u pilotu olarak seçiyor ve OBAN'a doğru yola çıkıyor. Ama işin düşündüğünde çok daha karmaşık olacağını sonradan öğreniyor.

Yarışçılar hakkında geniş bilgi[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Molly: Asıl adı Eva. Don Wei'nin kızı. Fakat bunu ondan gizliyor. Büyük ödülle annesini yeniden hayata döndürmek istiyor. OBAN'a giden 9 finalistten biri.
  • Jordan C. Wilde: Dünya Takımı'nın silahçısı. Büyük babası astronot. Eva'ya aşık ama bunu ondan saklıyor.
  • Rick Thunderbolt: "Wei Racing" takımının eski yarışçısı. Ulusal lig şampiyonu ve Dünya Takımı'nın ilk pilotu.
  • Prens Aikka: Norisya gezegeninin prensi ve aynı zamanda pilotu. 9 finalistten biri.
  • Grooor: Grooor Takımı'nın yarışçısı. Sinirlendiğinde buhar çıkarır. Yenilgiyi kabul edemez. Çok akıllı olduğu da söylenemez.
  • Flint: Alwas Takımı'nın pilotu. Aslında iyi bir yarışçı ama, çok çabuk gaza geliyor. Gemisinin adı "Uçan Kale".
  • Ceres: Mongol İnsanları'ndan geriye kalan son kişi. Sihirli güçleri var.
  • Para-dice: Beta gezegeninden gelen küçük dahi. Dört köşe kafalı bir kedi.
  • Super Racer: Süper yarışçı, aslında Satis'tir. Satis ise Avatar'ın yardımcısı gibi gözükür ama avatar odur.
  • Rush: Byrus Takımı'nın yarışçısı. Gezegeni olan Byrus'u Krog'lar istila etmiş. Büyük ödülle gezegenini eski haline getirmek istiyor. Sert görünür ama çok iyi biridir.
  • Spirit: Değişik bir canlı. Kendi gemisini kendi oluşturuyor, yani gemisi ta kendisi. Eva'nın annesinin kazadan öldüğü yarışta yarışmıştır.
  • Albay Toros: Krog ırkının acımasız yarışçısı. Alwas gezegenindeki aldığı yenilgi yüzünden kellesini kaybediyor ve OBAN'a başka bir yarışçı gidiyor (General Kross).
  • Sul: Mistik bir piramit ile yarışır. Kainat'ın en büyük sihirbazlarından biridir. Bazıları, güçlerinin avatar kadar büyük oduğunu söylemekte, ama bu imkânsız. 9 finalistten biri.
  • Ning ve Skun: 9 finalist takımdan biri. Ning Skun'un, Skun'da Ning'in en iyi dostudur.
  • Lord Furter: Korsanlar'ın lideri. 9 finalist takımdan biri.
  • General Kross: Krogların yeni yarışçısı. Toros'dan daha acımasız. 9 finalistten biri.
  • Ondai: Gelişmiş ve çok akıllı bir robot. İnsanları küçük görmektedir. 9 finalistten biri.
  • O: Kimse onunla iletişim kuramıyor. Ama o herkesi anlıyor ve algılıyor. 9 finalistten biri.
  • Muir: Ölen eşini yaşama döndürmek için yarışmakta. 9 finalistten biri.
  • Canaletto: 20 bin yıl önce avatar olup evreni tehdit etmeye çalışan şeytani bir varlıktır. Satis'ten önceki avatar'dır. Eva'nın annesinin öldüğü kazadan sorumludur. Eva'yı kendi cani amaçları için kullanmıştır. Son bölümde Jordan'ın avatar olduğu an öldürülür.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]