Shimano

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Shimano, Inc.
株式会社シマノ
Menkul değer sembolüTYO: 7309
TürKabushiki gaisha
KuruluşŞubat 1921
KurucuShozaburo Shimano
Genel merkeziSakai, Japonya
Önemli kişilerTaizo Shimano
(Yönetim kurulu başkanı) Yozo Shimano
(İcra kurulu başkanı|CEO)
ÜrünBisiklet bileşenleri
Olta takımı
Kürek ekipmanları
Gelirartış 322.99 milyar ¥ (2017)
Çalışan sayısı1,442 Shimano Inc. 12,244 (konsolide, 2020 Aralık)
Web sitesiwww.shimano.com
Dipnotlar / referanslar
[1][2][3]
Dura-Ace 9100
EP8 E-bisiklet sistemi

Shimano, Inc. (株式会社シマノ Kabushiki-gaisha Shimano ), Japonya merkezli bisiklet bileşenleri(vites ve tüm aktarma organları), olta takımı ve kürek ekipmanı üreticisidir. 2005 yılına kadar golf malzemeleri ve 2008 yılına kadar snowboard malzemeleri üretti. Merkezi Sakai, Japonya'da bulunan şirketin konsolide 32 ve konsolide olmayan 11 iştiraki bulunmaktadır. Shimano'nun ana üretim tesisleri Japonya Osaka, Çin Kunshan Malezya; ve Singapur’dadır. Avrupada 1, Kuzey Amerikada 2 olmak üzere toplam 14 fabrikası bulunmaktadır.

UCI Dünya Turu yarışlarının hemen hepsinde Tarafsız teknik servis hizmeti vermektedir. (Shimano Neutral Service)

Bisiklet Ekipmanları:

Shimano satışları, değere göre küresel bisiklet parça pazarının tahmini %70-80'ini oluşturmaktadır. Ürünleri, Yol, Dağ, Pist, Elektrikli bisikletler için tüm vites aktarma organları, fren, tekerlek ve pedal bileşenlerini içerir. Bileşenler; krankları ve aynakol dişlilerini içeren aynakol seti, Orta göbek; Zincir; Kaset dişlileri ön ve arka tekerlek göbekleri; vites değiştirme kolları. frenler; Fren kolları; kablolar; ön ve arka dişli mekanizmaları veya vites değiştiriciler.

Shimano Tarafsız Servis (UCI yol yarışları)

Shimano Elektrikli bisiklet ekipmanları pedal destekli sistemler (pedelec) olarak geçe kolay anlamda bisiklet kullanıcısı pedal çevirdiği müddetçe sistemi ihityaca göre destekler. Shimano Dünyadaki Elektrikli Bisiklet ekipmanlarının(aktarma organlarıyla birlikte) tamamını kendi bünyesinde üretebilen tek firmadır.

Shimano Türkiye(Bisiklet)

Shimano Bisiklet Parçalarının olarak Türkiye’ye girişi 1990 yılında başlamış akabinde 2000 yılında Metin CENGİZ’in EBSAT firmasını kurmasıyla Shimano distribütörlüğü ile devam etmiş. 2014 Yılında EBSAT’ın Shimano’ya tam entegrasyonu tamamlanmıştır. Shimano ailesinin Türkiye Resmi ofisi olarak faaliyetlerine devam etmektedir. Shimano Türkiye pazarının yanı sıra Azerbaycan ve Ortadoğu pazarlarının da satış sorumluluğunu taşımaktadır. Kendi bünyesinde Shimano iştiraki PRO, LAZER, Bikefitting.com firmalarının yanı sıra MAXXIS, CST, Vittoria, Michelin(bisiklet) lastik firmaları, ParkTool tamir aletleri ve MOTOREX yağlayıcı ve temizleyici ürünlerinin satış kontrolüne sahiptir.

İsim Tanım Resim
STI

(Shimano Total Integration)

Shimano'nun yol bisikletleri için entegre vites ve fren kolu kombinasyonudur.
STI vites/fren kolu
STEPS(Shimano Total Electric Power System) Shimano Total Elektrik Güç Sistemi anlamına gelir. Bileşen grubunun gelişimi, bir yandan SHIMANO'nun mükemmel entegrasyon fikrine, diğer yandan bir e-bisikletin hala öncelikli olarak bir bisiklet olması gerektiği düşüncesine dayanmaktadır. Bu, pedal çevirirken iyi dengelenmiş güç gelişiminin yanı sıra rahat ve doğal yol tutuşu ve sürüş davranışını da içermelidir. SHIMANO STEPS konsepti, bisikletçilerin doğa ve sağlıklı egzersiz deneyimini olağanüstü akıcı motor desteğiyle birleştirmesini sağlar.
E-Bisiklet sistemi
SPD

(Shimano Pedalling Dynamics)

Shimano tarafından 1990 yılında piyasaya sürüldü ve kilitlenebilir bir bisiklet Ayakkabı/Pedal sisteminin bir parçasını oluşturuyor.
SPD pedal ve ayakkabı
Di2(Digital Integrated Intelligence Devrim niteliğindeki DI2 vites değiştirme sistemi(elektronik), sürüşte güç dağıtım denkleminde aktarma organlarının mevcut zorluklarını çözer. DI2, bir düğmeye basarak ilk ve her seferinde size anında, doğru, ışık hızında geçişler sağlar. En zorlu koşullarda bile vites değiştirme hassas ve kontrollüdür. Tırmanırken veya hızlanırken ağır yük altında bile vites değiştirebilirsiniz. DI2 ile tam kontrol sizde.
RD-7970 vites değiştirici

Grup Set ailesi

Yol: Dura-Ace, Ultegra, 105, Tiagra, Sora, Claris

Dağ: XTR, XT, SLX, Deore, Saint, ZEE, Alivio, Acera, Altus, Tourney

Gravel(çakıl): GRX

E-Bisiklet: EP8, E8000, E7000, E6100, E5000

Şehir: Nexus, Metrea, Alfine

Bmx: DXR

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Company Profile". 16 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Şubat 2017. 
  2. ^ "Company History". 15 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Şubat 2017. 
  3. ^ "Shimano Financial Statements". Bloomberg Businessweek. 8 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Şubat 2017. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]