Shagrath

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Shagrath
Shagrath Paris konserinde, 4 Ekim 2007
Genel bilgiler
DoğumStian Tomt Thoresen
18 Kasım 1976 (47 yaşında)[1]
Jessheim, Akershus, Norveç
TarzlarSenfonik black metal, melodik black metal, black metal, Heavy metal
MesleklerMüzisyen, şarkıcı-sözyazarı
ÇalgılarVokal, gitar, bas gitar, bateri, klavye
İlişkili hareketlerDimmu Borgir, Chrome Division, Ragnarok, Fimbulwinter, Ov Hell, Kamelot
Resmî sitewww.dimmu-borgir.com

Shagrath (d. Stian Tomt Thoresen, 18 Kasım 1976) Dimmu Borgir'in vokalisti olarak adından söz ettiren Norveçli bir müzisyendir.

Biyografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Stian Thoresen (takma adı Shagrath) 18 Kasım 1976'da Jessheim, Akershus'da doğdu.

Shagrath; Tjodalv ve Silenoz ile birlikte Dimmu Borgir'in kurucularındandır. Shagrath'ın vokal ve gitardaki yaptığı değişimler, grubu kendisi yapan özelliklerdendir. For all tid albümünde de görüleceği gibi çalabileceği çalgılar klavye, bas gitar ve bateriye kadar uzanmaktadır. 2009'da Mustis'in ayrılmasıyla birlikte, Shagrath Abrahadabra albümünün kayıtları için tekrar klavyenin başına geçti.

Shahrath, Fimbulwinter 1994 yılında dağılana kadar grupta bas gitar ve bateri çaldı. Fimbulwinter 1994 yılında Hot Records ile Servants of Sorcery adlı ilk ve tek albümlerini yayınladı. Shagrath ayrıca başka bir Norveçli black metal grubu Ragnarok'ta klavye çaldı. Heavy metal grubu Chrome Division'ın ritim gitaristliğini yapmaktadır.

Shagrat ayrıca geniş çaplı dövmeleriyle göze batar. Karnı boyunca uzanan Shagrath sözcüğü ve üst göğsüne kadar uzanan omuzlarındaki çeşitli dövmeler bunlara örnektir.

2009'un sonlarında Shagrath King ov Hell ile birlik olmuş ve Ov Hell adlı grubu kurmuştur. 2010 Şubat ayında grup, ilk albümleri The Underworld Regime'i yayınlamıştır.

Sahne adı[değiştir | kaynağı değiştir]

Shagrath yaptığı bir açıklamada "Shagrath Yüzüklerin Efendisi kitabında bir orktur. Bu ismi 13 yıl önce seçtim, günümüzde ise Yüzüklerin Efendisi popülerleştiğinden kulağa biraz kötü geliyor. Neyse ki isim filmde çok dikkat çekmedi; o yüzden bir sorun yok." dedi.[2]

Diskografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Dimmu Borgir ile[değiştir | kaynağı değiştir]

Chrome Division ile[değiştir | kaynağı değiştir]

Ragnarok ile[değiştir | kaynağı değiştir]

Ov Hell ile[değiştir | kaynağı değiştir]

Fimbulwinter ile[değiştir | kaynağı değiştir]

Konuk vokalist olarak[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Hegg, Ernst Øistein. "Norsk Black / Ekstrem Metal" (Norveççe). 5 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2011. 
  2. ^ "Dimmu Borgir - Interview on NRK1 (Subbed)". 18 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2011. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]