Selanik Kültür Merkezi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Selanik Kültür Merkezi
Harita
KuruluşOcak 1989
TürKültür Merkezi
MerkezSelanik
Resmî siteMiet.gr

Yunanistan Ulusal Bankası Kültür Vakfı (MIET) Selanik Kültür Merkezi, Ocak 1989’dan bu ayna Selanik’te Kapancı Köşkü’nde faaliyet gösteren sergi alanıdır.

Ocak 1989-Şubat 1997 döneminde “Ulusal Banka Kuzey Yunanistan Kültür Merkezi” adıyla Selanik’in kültürel hayatına görsel sanatlar (resim, baskı, fotoğraf, mimari) ve kent tarihi alanında katkıda bulundu.[1] 1997’de Yunanistan Merkez Bankası Atina, Selanik ve Patras’taki kültür merkezlerini Yunanistan Ulusal Bankası Kültür Vakfı (MIET) adlı kurumun çatısında topladı. O tarihten beri Selanik Kültür Merkezi etkinliklerini sadece görsel sanatlar ve tarihi belgelerle ilgili sergiler ile sürdürür.

Kurulduğu tarihten beri merkezin amacı, etkinlikleri için mekan bulamayan Selanik’teki kültürel organlara mekan sağlamaktır. Merkez, sergilerin yanı sıra slayt, video, film sunumlarına ve seminerlere de ev sahipliği yapmaktadır.

Kültür Merkezi’nde faaliyet gösterdiği Kapancı Köşkü, 19. yüzyıl sonunda Kapancı ailesine ait bir konut iken Yunanistan’ın Selanik’i almasından sonra Yunan Bakanlar Kurulu tarafından kullanılmıştır. Bina, 1989'da restore edilerek Kültür Merkezi'ne ev sahipliği yapmaya başlamıştır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Cultural Centers- Thesseloniki, Miet.gr sitesi, Erişim tarihi:04.09.2015". 24 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Eylül 2015.