Sayısallaştırılmış Adres Bilgi Sistemi (SABS)

Vikipedi, özgür ansiklopedi

SABS Sayısallaştırılmış Adres Bilgi Sistemi Nedir Sabs adres sorgulama, sabs nedir, sabs Türkiye genelinde cadde, sokak, kapı numarası ve posta kodu yerine Sayısallaştırılmış Adres Bilgi Sistemi (SABS) hayata geçiriliyor.

Her vatandaşın TC kimlik numarası olduğu gibi her ev, daire ve iş yerinin bir SABS numarası olacak. Sistemin mimarı yazılım uzmanı Sedat Efe, Sayısallaştırılmış Adres Bilgi Sistemi ile Türkiye’de sınav kağıtları, icra mektupları, kredi kartı ve telefon faturaları gibi önemli evrakların yanlış adrese veya geç gitmesi gibi problemlerin çözüleceğini söyledi.

Posta kodu sisteminin 1980′li yıllarda Türkiye’de uygulanmaya başladığını hatırlatan Efe, “Bu sistem biraz gevşetildi, köylerin kendine has kodları kaldırıldı. Posta kodu olarak kullandığımız kod mahallemizin veya köyümüzün değil, bağlı bulunduğumuz postanenin kodunu belirtiyor. Adres sorulduğunda veya bir posta, kargo göndereceğimiz zaman hikâye anlatır gibi uzun bir adres vermek zaman kaybı haline geldi. Adres yazmanın belli bir standart üzerine oturtulmamış olmasından dolayı iş, zaman ve maddi kayıplar meydana gelmektedir” dedi.[1]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 11 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Şubat 2011. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kitaplar:

Makaleler:

Curlie'de Geographic Information Systems (DMOZ tabanlı)