Sam Childers

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sam Childers
Doğum1963
Grand Forks, Kuzey Dakota, Amerika Birleşik Devletleri
MeslekYazar

Sam Childers (d. 1963, Grand Forks, Kuzey Dakota) Amerikalı savaş karşıtı. Lynn Childers'le evli olan Sam'in, bir kız, bir de erkek çocuğu olmuş, fakat erkek çocuğu ölmüştür. Another Man's War (Diğer Adamın Savaşı) adındaki kitabın yazarıdır.

Hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Sam Childers ilk meslek olarak demir işçiliği ve askerlik yaptı. Uyuşturucu ve alkol bağımlısı olan Childers ve bir motosiklet çetesine katıldı. İşlediği bir suçtan dolayı hapse girip çıktıktan sonra, kiliseye gitmeye başlayan karısıyla bir gün o da beraberinde giderek vaftiz oldu. Bu dönemin bir inşaat şirketi kurdu. Bir iş için Afrika'ya giden Childers, oradaki savaş ve yetim kalan çocuklardan çok etkilendi. ABD'ye döndükten sonra, Afrika'ya tekrar gitti. Sudan Halk Kurtuluş Ordusu (SPLA)'na yardım edip teçhizat sağladı; Tanrının Diriliş Ordusu (LRA) adındaki Joeseph Kony komutası altındaki gerilla ordusuna karşı savaştı.

Childers'ın yaptırdığı yetimhanede halen 300 civarında öksüz çocuk yaşamaktadır. Sam Childers'in Afrika'ın yanında, ABD'de bir kilise yaptırmıştır. Another Man's War (Diğer Adamın Savaşı) adında bir kitap yazan Childers'in hayatı Machine Gun Preacher adlı sinema filmine konu olmuştur.