SAR Arama Kurtarma

Vikipedi, özgür ansiklopedi
SAR

SAR Arama Kurtarma ve Acil Yardım Derneği; mağara, dağ, kanyon gibi ulaşılması zor olabilecek yerlerde veya deprem, sel, heyelan gibi doğal afetlerde kaybolanların aranması ve bu koşullarda kaza geçirenlerin kurtarılması için etkinlik gösteren, Türkiye'nin arama kurtarma konusunda önde gelen kuruluşlarından olan dernektir.[1]

Derneğin merkezi Kocaeli'dedir. Derneğin kuruluş fikri 1999 Gölcük Depremi sonrası oluşmuştur.

Temsilcilikleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Derneğin Adana temsilciliği 2016'da açılmış olup; temsilcilik merkezi Seyhan'dadır. 100'e yakın gönüllüsü olup aynı zamanda eğitim/kamp vs. gibi faaliyetler için de Karaisalı/Kapıkaya'da doğa okulu bulunmaktadır.

Derneğin İstanbul temsilciliği dernek kuruluşundan hemen sonra açılmış olup merkezi Çekmeköy'dedir. 50'yi geçkin gönüllüsü bulunmaktadır. Derneğin İstanbul Temsilcisi "Şemseddin Sayan"'dır.

Derneğin İzmir temsilciliği 29 Ekim 2020 Seferihisar Depremi sonrası kurulmuş olup merkezi Konak'tadır. 100'ü geçkin gönüllü bulunmaktadır.

Katıldığı Ulusal-Uluslararası Arama Kurtarma Operasyonları[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "SAR Arama Kurtarma, Endüstriyel Dağcılık ve Eğitim Hizmetleri". www.sararamakurtarma.com.tr. 17 Ekim 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Haziran 2021.