Rage of Bahamut (TV Dizisi)

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Rage of Bahamut (神撃のバハムート Shingeki no Bahamūto), MAPPA tarafından üretilen ve Rage of Bahamut oyununa dayanan bir Japon anime televizyon serisidir. Dizi, Keiichi Sato tarafından yönetilmiş ve Keiichi Hasegawa tarafından yazılmış olup, karakter tasarımları Naoyuki Onda tarafından yapılmış ve müzikleri Yoshihiro Ike tarafından bestelenmiştir.

Rage of Bahamut: Genesis (神撃のバハムート GENESIS Shingeki no Bahamūto: Jeneshisu) adlı ilk sezon, 6 Ekim 2014 ile 29 Aralık 2014 tarihleri arasında yayınlanmış ve 12 bölümden oluşmaktadır. Kuzey Amerika'da yayın hakları Funimation tarafından lisanslanmıştır.[1] Rage of Bahamut: Virgin Soul (神撃のバハムート VIRGIN SOUL Shingeki no Bahamūto: Bājin Souru) adlı ikinci sezon ise 6 Mayıs 2015'te serinin orkestra konser etkinliğinde duyurulmuştur.[2] 7 Nisan 2017 ile 29 Eylül 2017 tarihleri arasında yayınlanan bu sezon, 24 bölümden oluşmaktadır. Amazon, ikinci sezonu yalnızca Amerika Birleşik Devletleri ve Birleşik Krallık'ta Prime Video hizmetinde yayınlamıştır.[3] Amerika Birleşik Devletleri'nde, yayın başlangıçta artık kullanılmayan Anime Strike hizmetinin bir parçasıydı.[4][5][6]

Manaria Friends adlı yan dizi 2019 yılında yayınlanmıştır. Aynı zamanda, bu dizi Rage of Bahamut sosyal oyununa da dayanmaktadır.

Komplo[değiştir | kaynağı değiştir]

Mistarcia, insanların, tanrıların ve şeytanların bir araya geldiği büyülü bir dünyadır. Geçmişte, siyah ve gümüş kanatlı iblis canavarı Bahamut, ülkeyi yok etme tehdidiyle karşı karşıya kalmıştı. Ancak insanlar, tanrılar ve iblisler, farklılıklarını aşarak birlikte savaşmış ve onun gücünü mühürlemişlerdir. Mührün anahtarı ikiye bölünmüş, bir yarısı tanrılara, diğer yarısı da iblislere verilmiştir, böylece bir daha asla birleşmemiş ve Bahamut hiçbir zaman serbest kalmamıştır. Şimdi, iki bin yıl sonra, Amira adında bir kadının, anahtarın tanrılara ait olan yarısıyla ortaya çıktığı güne kadar dünya barış içindedir. Belirgin bir hafıza kaybıyla kayıp annesini arayan Amira, ödül avcıları Favaro Leone ve Kaisar Lidfard'dan yardım alır. Onların arayışı, insanlar, tanrılar ve şeytanlar arasındaki, Bahamut'u yeniden canlandırmak isteyenler ile onu engellemeye çalışanlar arasındaki destansı çatışmanın daha büyük hikayesinin bir parçasıdır.

Karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Bahamut'un Öfkesi: Yaratılış[değiştir | kaynağı değiştir]

Favaro Leone (ファバロ・レオーネ, Favaro Reōne)
Seslendiren: Hiroyuki Yoshino (Japonca), Ian Sinclair (İngilizce)
Turuncu bir afro saçlı bir ödül avcısı. Bir haydut liderinin oğlu olmasına rağmen, babasının ölümünden sonra liderliği reddetti; çünkü babasının ölümünün, sonradan Azazel tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. Amira ile tanışan ilk kişiydi ve onu Helhiem'e götürmesi için ona bir iblis kuyruğu verdi. Bilmeyerek ona aşık olur, ancak sonunda Bahamut'un dirilişini önlemek için onu öldürür. Onun öğrencisi Nina Drango, Virgin Soul'da görünmektedir.
Kaisar Lidfard (カイザル・リドファルド, Kaizaru Ridofarudo)
Seslendiren: Go Inoue (Japonca), Chris Rager (İngilizce)
Kaisar, Favaro'nun baş düşmanı ve bir ödül avcısıdır. Ailesinin onurunun ve şövalyeliğinin Favaro yüzünden alındığına inanır, ancak aslında Azazel, onların ebeveynlerinin düşüş ve ölümünden sorumludur. Davranışları ve tavırlarıyla sadık kalmaya devam eder, bu da genellikle onu olumsuz durumlara sürükler. Amira'yı Favaro'yu kovalarken tanır ve daha sonra Amira'nın melek gibi güzelliği tarafından cezbedilerek ikiliyi takip etmeye karar verir. Onuruna daha sonra iade edilir ve Charioce XIII tarafından Orleans Şövalyesi olarak adlandırılır. Bahamut'un dirilişini engellemek için Favaro ve arkadaşlarıyla birlikte hareket eder. Rita ile de iyi arkadaştır ve Rita'nın ona ilgi duyduğunu fark etmez.
Amira (アーミラ, Āmira)
Seslendiren: Risa Shimizu (Japonca), Tia Ballard (İngilizce)
Pembe saçlı bir kadındır. Bir iblisin güçlerine sahiptir ve Belzebuth'un yaratısı olduğunu bilmemektedir; yarı tanrı ve yarı iblistir. Düşmüş bir melek olan kayıp annesini aramak için Favaro'dan yardım istiyor. Daha sonra, Bahamut'un dirilişini engellemek için Favaro ve arkadaşlarıyla bir araya gelir, ancak bilmeden canavarı sınırlayan mühürü açma anahtarına sahiptir. Kökenlerinin, hatıralarında kalanlardan çok daha dolambaçlı ve karmaşık olduğunu öğrenir. Bahamut'un dirilişini engellemek için kendini feda eder, ancak Favaro'ya olan karşılıklı sevgisini ima eden son öpücüğü vardır.
Rita (リタ)
Seslendiren: Miyuki Sawashiro (Japonca), Apphia Yu (İngilizce)
200 yaşından fazla olsa da genç bir kız görünümüne sahiptir ve karanlık ve ilgisiz bir doğaya sahiptir. Tıp hakkında büyük bilgiye sahip yetenekli bir nekromanserdir. Öncelikle Kaisar ile geçmişlerine dair ciddi bir konuşma sonrasında hisler geliştirir. Nadiren duygularını gösterir ve bunları alaycı ve bazen ilgisiz yorumlarla gizler. Nina, Mugaro ve Azazel ile özellikle yakındır ve bu da onu Tanrılar, İblisler ve İnsanlar arasında tarafsız bağlantılara sahip kılar. Bahamut'un dirilişini engellemek için Favaro ve arkadaşlarıyla bir araya gelir.
Lavalley (ラヴァレイ, Ravarei)
Seslendiren: Hiroaki Hirata (Japonca), Tyson Rinehart (İngilizce)
Orleans Şövalyeleri'nin Jeanne D'arc ve Kral Charioce XIII'ün yardımcı kaptanıdır. Amira'nın babası olduğunu ve ona annesi hakkında bilgi verdiğini iddia eder. Amira'yı Nicole'un onu bir araya getirmesi için Martinet ile birlikte rehberlik etmek üzere istendiği söylenir. Aslında gerçek kimliği, acımasız bir büyücü olan Gilles de Rais'tir.
Jeanne D'arc (ジャンヌ・ダルク, Jan'nu Daruku)
Seslendiren: Megumi Han (Japonca), Jad Saxton (İngilizce)
Mikail Başmeleği tarafından kutsanmış bir şövalyedir. Basit bir çiftçi kızıydı ve kutsal bir çağrı aldıktan sonra Orleans Şövalyeleri'nin kaptanı oldu. Kutsal Mızrak Maltet'i kullanır ve liderliği Orleans şövalyelerine krallığın en yüksek onurunu verdi. Azazel ve ordusuyla ilk savaşı kazandıktan sonra, Mikail Başmeleği onu Tanrıların layık gördüğü insan olarak kabul eder ve ona Précieuse adlı kutsal kılıcı bahşeder. Bu, Kral'ın kıskançlığını kışkırtır ve sonradan onu ihanetle suçlar ve halka açık bir şekilde idam etmesini emreder. Melekler tarafından terk edildiğini düşündüğü için, Martinet'in onu bir şeytana dönüştürme teklifini kabul eder. Sonradan, Mikail'in ona bir panzehir vermesiyle normale döner.
Bacchus (バッカス, Bakkasu)
Seslendiren: Hiroshi Iwasaki (Japonca), Brian Mathis (İngilizce)
Tanrılardan biri, Tanrılar diyarını terk edip insanlar arasında özgürce yaşamaya karar vermiş ve alkolik içkileri seven bir tanrı. Ödül avcılığı işini, arkadaşı Hamsa'nın yardımıyla yürütüyor ve gereksiz çatışmalardan kaçınma eğilimindedir, bu da genellikle meslektaşlarının hayal kırıklığına ve öfkesine neden olur. Bahamut'a karşı tüm Irkların ilk birliğini ve Favaro ve Kaisar gibi bireylerin geçmişleri hakkında çok şey biliyor gibi görünüyor ve tüm güçlü canavarın mühürlenmesinin arkasındaki gerçeği.
Hamsa (ハンサ, Hansa)
Seslendiren: Showtaro Morikubo (Japonca), Kyle Phillips (İngilizce)
Bir tanrının reenkarnasyonudur ve açıklanamayan bir şekilde bir ördek görünümünü almış ve insanları taşımak için yeterince büyük bir kuşa dönüşebilme yeteneğine sahiptir.
Azazel (アザゼル, Azazeru)
Seslendiren: Masakazu Morita (Japonca), Kent Williams (İngilizce)
Düşmüş bir melektir ve baş komutan Lucifer'in sağ kolu. Amira'yı ve Tanrı Anahtarını (Vostfree) bulmakla görevlendirildi ve neredeyse efendisi Belzebuth tarafından öldürüldü. Virgin Soul'da, Anatae Kraliyet Başkenti'nde yaşar ve iblis cenaze evinde çalışır, ancak aynı zamanda Kral'a karşı plan yapar ve insanları inhumane davrananları öldürür.
Cerberus (ケルベロス, Keruberosu)
Seslendiren: Eri Kitamura (Japonca), Leah Clark (İngilizce)
Bir iblistir ve Hades'in Koruyucu Köpeği ve Tanrı Anahtarının çalınmasının arkasındaki kişiyi bulmak için Azazel ile birlikte göreve çıkar. Virgin Soul'da, başkentte bir genelevde diğer çekici iblislerle birlikte çalışarak hayatta kalmaya çalışır.
Pazuzu (パズズ)
Seslendiren: Tsuyoshi Koyama (Japonca), Brandon Potter (İngilizce)
Tanrı Anahtarının çalınmasının arkasındaki kişiyi bulmak için Azazel ile birlikte göreve çıkar.
Gabriel (ガブリエル, Gaburieru)
Seslendiren: Ayumi Fujimura (Japonca), Alexis Tipton (İngilizce)
Bilinen dört başmeleğin biridir ve tanrıların lideri olmuştur Zeus'un ölümünden beri.
Michael (ミカエル, Mikaeru)
Seslendiren: Shouta Aoi (Japonca), Micah Solusod (İngilizce)
Bir başmelektir ve Jeanne d'Arc'ı Amira'yı aramak için gönderen kişidir.
Raphael (ラファエル, Rafaeru)
Seslendiren: Ayumi Tsuji (Japonca), Brina Palencia (İngilizce)
Bilinen dört başmeleğin biridir.
Uriel (ウリエル, Urieru)
Seslendiren: Eri Ozeki (Japonca), Trina Nishimura (İngilizce)
Bilinen dört başmeleğin biridir.
Charioce XIII (シャリオス13世, Shariosu 13-sei)
Seslendiren: Tesshō Genda (Japonca), Barry Yandell (İngilizce)
Başkent Anatae'de ikamet eden Orleans kralıdır. Melekler tarafından terk edildiğini düşünerek kıskançlık krizine girip, Jeanne d'Arc'ı ateşte yakılması emrini verir.
Martinet (マルチネ, Maruchine)
Seslendiren: Kenjiro Tsuda (Japonca), Christopher R. Sabat (İngilizce)
Belzebuth'un hizmetkârıdır, ancak gerçek kimliği acımasız bir büyücü olan Gilles de Rais'dir ve melekler, iblisler ve insanları kandırarak Bahamut'u diriltmek için entrikalar kurar. Martinet olarak Belzebuth'un hizmetkârı olarak ve Lavalley olarak Orleans Şövalyeleri'nin bir üyesi olarak görev yapmıştır.
Lucifer (ルシフェル, Rushiferu)
Seslendiren: Takahiro Sakurai (Japonca), Todd Haberkorn (İngilizce)
Demonların çok güçlü lideridir ve en yüksek rütbeli düşmüş melektir.
Belzebuth (ベルゼビュート, Beruzebyūto)
Seslendiren: Ryūzaburō Ōtomo (Japonca), Vic Mignogna (İngilizce)[7]
Çok güçlü bir iblistir ve Amira'nın yaratıcısıdır. Lucifer'in arkasında gizlice Bahamut'un dirilişini gerçekleştirmek için komplo kurar.

Bahamut'un Öfkesi: Bakire Ruh[değiştir | kaynağı değiştir]

Nina Drango (ニーナ・ドランゴ, Nīna Dorango)
Seslendiren: Sumire Morohoshi
O, yaşamak için Anatae'ye gelmiş bir ödül avcısı ve Leone Favoro'nun öğrencisidir. Başkent sakinleri, neşeli kişiliğini severler. Nina, bir ejderha babasından ve bir insan anneden doğmuş olup, süper insanüstü güce sahiptir ve bazen yakışıklı genç erkeklerin varlığında isteksizce kırmızı bir ejderhaya dönüşebilir. O, genç adam Chris olarak tanıştığı Charioce XVII'ye âşık olur.
Charioce XVII (シャリオス17世, Shariosu 17-sei)
Seslendiren: Yuichiro Umehara
O, eski kralın sıradan bir cariyesinin oğludur ve Bahamut'u serbest bırakıp öldürme gizli hedefini ilerleten herhangi bir önlemi almak için istekli bir kral olur. Tanrıdan da iblise de korkmaz ve tanrılardan çalınmış yasaklanmış gücü kullanır. O, ilk olarak bir sıradan vatandaş Chris kılığında karşılaştığı Nina'ya isteksizce aşık olur.
Sofiel (ソフィエル, Sofieru)
Seslendiren: Maaya Sakamoto
O, Gabriel'e hizmet eden bir melektir, ancak aynı zamanda Jeanne D'arc'ı Anatae başkentini bulmaya yardımcı olmak için seyahat etmektedir.
Mugaro/El (ムガロ)
Seslendiren: Rie Kugimiya
El, Jeanne D'arc'ın genç oğludur, ancak Oniks Şövalyeleri tarafından kovalandıklarında ayrılır. Düşmüş melek Azazel'den yardım ve güvenlik bulur ve Azazel ona bir kız sanarak Mugaro adını verir. O, Kutsal Çocuk olarak kabul edilir ve Oniks Şövalyeleri tarafından takılan yeşil taşların gücünü nötralize etme yeteneğine sahiptir.
Dias Bardolomew (ディアス・バルドロメウ, Diasu Barutoromeu)[8]
Seslendiren: Yasuhiro Mamiya
O, Orleans Şövalyeleri'nin ikinci komutanıdır ve Kral Charioce XVII tarafından reddedilmesinden sonra Kaptan Kaisar Lidfard'a sadık kalmaya devam eder.
Alessand Visponti (アレサンド・ヴィスポンティ, Aresando Visuponti)
Seslendiren: Kenshō Ono
O, Orleans Şövalyeleri'nde genç bir subaydır ve soylu doğumu, düzen içinde bir yer edinmesini sağlar. Kaptan Kaisar Lidfard'ın eylemlerinden ihanete uğradığını hisseder ve yerini almak için El'i öldürür.
Onyx Task Force Captain (漆黒兵隊長, Shikkoku Heitaichō)
Seslendiren: Hiroshi Shirokuma
O, Oniks Şövalyelerinin lideridir ve onlar gibi göğsüne gömülmüş yeşil bir taşa sahiptir, bu da onun yaşam gücünü yavaşça tüketerek süper insanüstü güçler kazandırır.

Anime[değiştir | kaynağı değiştir]

Animenin yönetmenliğini Keiichi Sato üstlenirken, senaryo çalışmalarını Keiichi Hasegawa yürütmüştür. Karakter tasarımları Naoyuki Onda tarafından yapılmıştır ve müzikler ise Yoshihiro Ike tarafından bestelenmiştir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Funimation Streams Gonna be the Twin-Tails!!, Ushinawareta Mirai o Motomete, Daitoshokan no Hitsujikai, Garo, Bahamut, Donten ni Warau, Lord Marksman & Vanadis". Anime News Network. 3 Ekim 2014. 12 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Nisan 2024. 
  2. ^ "Rage of Bahamut: Virgin Soul Anime's 1st Video Previews New Main Character". Anime News Network. 27 Mart 2016. 25 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Aralık 2016. 
  3. ^ "Amazon Streaming New Series to U.K." Anime News Network. 13 Nisan 2017. 10 Mayıs 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Nisan 2017. 
  4. ^ "Rage of Bahamut: Genesis Anime Gets 2nd Season". Anime News Network. 6 Mayıs 2015. 25 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Aralık 2016. 
  5. ^ "Rage of Bahamut: Virgin Soul Anime Reveals 3rd Promo Video, More Cast, April 7 Premiere". Anime News Network. 4 Mart 2017. 11 Kasım 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Nisan 2017. 
  6. ^ "Amazon's Anime Strike Announces Full Spring Lineup, Premiere Dates". Anime News Network. 5 Nisan 2017. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Nisan 2017. 
  7. ^ "Funimation Reveals Rage of Bahamut: Genesis Anime's English Dub Cast". Anime News Network (İngilizce). 21 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Aralık 2017. 
  8. ^ "Character". shingekinobahamut-virginsoul.jp. 23 Eylül 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Nisan 2017. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kategori:NBCUniversal Entertainment Japan Kategori:MAPPA Kategori:Macera anime