Potsdam Uygulamalı Bilimler Üniversitesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Fachhochschule Potsdam
Harita
Slogan-
Kuruluş1991
TürDevlet üniversitesi
Eğitim dil(ler)iAlmanca
Öğretim üyeleri260 (2010)
Kayıtlı3.600 (2019/20)
KonumPotsdam, Brandenburg, Almanya
Web sitesiwww.fh-potsdam.de

Potsdam Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, (Almanca: Fachhochschule Potsdam), kısaca FHP Almanya'nın Brandenburg Eyaleti'nin beş üniversitesinden biridir. İlk olarak 1991/92 öğretim yılında Sosyal Bilimler Bölümüyle öğretime geçen üniversitenin, Potsdam'ın kuzeyinde Kampüs Pappelalle ve Alter Markt'taki binasında derslikleri bulunmaktadır. Yaklaşık 120 öğretim üyesi bulunan Potsdam Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nde 3.600 öğrenci kayıtlıdır.

Bölümler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Sosyal Bilimler (Sozialwesen)

Ana Bilim Dalları: Sosyal Hizmet/Sosyal Eğitim (Sozialarbeit/Sozialpädagogik), Okul Öncesi Eğitimi (Bildung und Erziehung in der Kindheit)

  • Mimarlık ve Şehir Planlama (Architektur und Städtebau)

Ana Bilim Dalları: Mimarlık ve Şehir Planlama (Architektur und Städtebau), Restorasyon (Restaurierung), Kültür (Kulturarbeit)

  • Mühendislik (Bauingenieurwesen)
  • Tasarım (Design)

Ana Bilim Dalları: İletişim Tasarımı (Kommunikationsdesign), Ürün Tasarımı (Produktdesign), Interface Design, Avrupa İletişim Bilimleri (Europäische Medienwissenschaft / European Media Studies)

  • Potsdam Uygulamalı Bilimler Üniversitesi logosu
    Bilgi ve Belge Yönetimi (Informationswissenschaften)

Ana Bilim Dalları: Arşivcilik (Archiv), Kütüphanecilik (Bibliothek), Dokumentation

Öğrenim[değiştir | kaynağı değiştir]

FHP'de öğretim 2004/05 Kış sömesterinden beri Bachelor ve Master olarak devam etmektedir.

Potsdam Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ana bina

Daha önce Potsdam Film ve Televizyon Yüksek Okulu'na bağlı olan Europäische Medienwissenschaft Bölümü Potsdam Üniversitesi ile ortak sunulan bir bölümdür.

Interface Design, Almanya'nın ilk ve tek tasarım dalı olarak Kampüs Pappelalle'de sunulmaktadır.

Kommunikationsdesign dalı altında matbaacılıktan web tasarıma, font tasarımından jenerik tasarımına kadar geniş bir yelpaze sunulmaktır.

Tasarım bölümü dalları olan Kommunikationsdesign (Almanca) 7 Şubat 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Produktdesign (Almanca) 7 Şubat 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. ve Interface Design (Almanca) 7 Şubat 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.'a özel yetenek sınavıyla öğrenci alınmaktadır. Yetenek sınavı başvurusu her yılın 1 Nisan'ına kadar yapılabilir. Yetenek sınavı her yıl Mayıs ayının sonuna doğru yapılmaktadır.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]