Pete Best

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Pete Best
Pete Best, 2006
Genel bilgiler
Doğum adıRandolph Peter Best
Doğum24 Kasım 1941 (82 yaşında)
Hindistan, Birleşik Krallık
Başladığı yerLiverpool, İngiltere, Britanya Krallığı
TarzlarRock and roll
MesleklerDavulcu, memur, şarkı yazarı, vokalist
ÇalgılarDavul, Vokal
Etkin yıllar1959–68, 1988–günümüz
İlişkili hareketlerThe Beatles, Lee Curtis & the All Stars, Pete Best & the All-Stars, the Pete Best Four, the Pete Best Combo, the Pete Best Band
Resmî sitewww.petebest.com

Randolph Peter "Pete" Best (d.24 Kasım 1941), İngiliz müzisyen. the Beatles grubunun orijinal üyelerinden biridir. Grubun belli bir süre davulculuğunu yapmıştır. Hindistan İngiliz sömürgesi iken Madras kentinde doğdu. Annesi, Mona Best (1924–1988) ile birlikte 1945'te Liverpool'a taşınıp, evlerinin alt katında kafe (The Casbah Kafe Kulübü) açtılar. Kafe Kulübü gençler arasında çok popüler oldu ve 1,000'den fazla üyeye sahip oldu. The Beatles (o zamanki adıyla The Quarrymen), ilk performanslarından bazılarını orada verdi.

The Beatles Pete Best'i 12 Ağustos 1960 tarihinde, ilk Hamburg turnelerinden kısa süre önce gruba davet etti. Gruptaki yerini 16 Ağustos 1962'de Ringo Starr'a bıraktı. Gruptan çıkarılması, EMI stüdyolarındaki ilk kayıtlardan sonra gerçekleşti. John Lennon, Paul McCartney ve George Harrison'ın ortak kararıyla menajer Brian Epstein tarafından gruptan çıkarıldı. Best, birkaç başarısız grupla müzik hayatına devam ettikten sonra müziği bıraktı ve 20 sene devlet memuru olarak çalıştı. 50 yıldır Kathy Best ile evlidir. İki çocuğu ve dört torunu vardır.