Pedro Rodrigues Filho

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Pedro Rodrigues Filho (Pedro Rodrigues, Jr.) (17 Temmuz 1954, Brezilya - 5 Mart 2023), Pedrinho Matador (Katil Petey) olarak da bilinir, diğer suçluları takip eden ve öldüren Brezilyalı bir seri katildir. Kurbanları arasında, hapsedildiği hapishanelerde öldürdüğü 47 kişi vardı.

Biyografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Rodrigues, Minas Gerais'in güneyinde Santa Rita do Sapucaí'de bir çiftlikte doğdu, babasının kavga sırasında hamile annesinin karnına tekmelemesi sonucu kafatasında ezilme oluşmuştur. İlk kez 13 yaşında iken öldürmek istediği iddia edildi - kendinden daha yaşlı kuzeniyle kavga ederken, bir şeker kamışı presine iterek neredeyse onu öldürüyordu.[1]

14 yaşındayken, Santa Rita do Sapucaí belediye başkan yardımcısını, belediye binasının önüne vurarak, babasını, okul korucusunu kovduktan sonra okul mutfağından yiyecek çalmakla suçladığı için öldürdü. Daha sonra asıl hırsız olduğundan şüphelenilen bir güvenlik görevlisini öldürdü. Rodrigues, Mogi das Cruzes, Greater São Paulo'ya sığındı ve burada uyuşturucu yoğunluğunu soymaya ve insan tacirlerini öldürmeye başladı. Kısa süre sonra Botinha lakaplı Maria Aparecida Olympia ile tanıştı ve birlikte yaşamaya başladılar. Rodrigues, ölen kişinin görevini üstlendi ve kısa süre sonra, bazı eski rakipleri ortadan kaldırmak için "eski üç kişiyi öldürmek" zorunda kaldı. Botinha rakip bir çete lideri tarafından idam edilene kadar orada yaşadı. Rodrigues kaçtı. Askerleri yeniden topladı ve kendi işini kurdu.[1]

Daha sonra, hamile arkadaşı ve doğmamış çocuğunun öldürülmesinin intikamını almak için, kimin sorumlu olduğunu bulmaya çalışırken birkaç kişiye işkence yaptı ve öldürdü. Eski karısı tarafından ihanete uğrayan eski bir rakip olan çete lideri, bir düğün sırasında Rodrigues ve dört arkadaştan bir ziyaret aldı. Yedi ölü ve on altı yaralı izi bıraktılar. O zaman, Rodrigues henüz 18 yaşında bile değildi.

Hâlâ Mogi'de, annesini 21 pala darbesi ile öldürdüğü için babasını bir şehir hapishanesinde idam etti. İntikamı acımasızdı: 22 bıçaklı yaraya ek olarak, gazeteci Marcelo Rezende ile yapılan bir TV röportajına göre, babasının kalbini parçaladı, bir parça çiğnedi ve tükürdü.[1]

Rodrigues 24 Mayıs 1973'te ilk kez tutuklandı ve yetişkinlik yıllarının çoğunda hapiste yaşıyor. Polis kayıtlarında, bir zamanlar PM tarafından her iki kelepçeli başka bir mahkumla birlikte taşınması için bir susturucunun üzerine konulduğu ve arabanın arkasını açmaya gittiklerinde, diğer mahkumun zaten öldüğü söyleniyor. Rodrigues, suçunun sorumluluğunu üstlendi ve arkadaşının tecavüzcü olduğunu iddia ederek haklı çıkardı. 2003 yılında, 126 yıl hapis cezasına çarptırılmasına rağmen, serbest bırakılacaktı, çünkü Brezilya yasaları herkesin parmaklıklar arkasında 30 yıldan fazla harcama yapmasını yasakladı - ancak o zamanki başkan Getúlio Vargas tarafından imzalanan 1934 tarihli bir kararname olmasına izin verdi. Tedavi için psikiyatri kurumlarında süresiz olarak sürdürülecek psikopatlar. Ayrıca, hapishanelerin içinde işlenen ve yaklaşık 400 yıl hapis cezasını arttıran suçlar nedeniyle, hapishanede kalmaları 2017 yılına kadar Adalet tarafından uzatıldı. Rodrigues, hayatını, adını açıklamadığı eski bir mahkum olan ve mektup alışverişi ile tanıştığı kız arkadaşıyla yeniden yapma özgürlüğüne sahipti. Hırsızlık için 12 yıl görev yaptıktan sonra kadın serbest bırakıldı ve Taubaté hapishanesinde Rodrigues'i ziyaret etti.

Mahkumlara göre Rodrigues, bir hapishane bu kadar uzun süre hayatta kalamayacağı için zorlu hapishane rejiminde hayatta kalma fenomenidir. Hayatta kalmak için düzinelerce suçluyu öldürdü ve yaraladı. Bir keresinde, beş mahkum tarafından saldırıya uğradı, üçünü öldürdü ve diğer ikisini kovaladı. Rodrigues ayrıca "çok fazla horladı" ve diğeri "yüzünü beğenmediği" için bir hücre çiftini öldürdü. Öldürme isteğinden şüphe etmek için, sol kolunda dövme yaptı: Son zamanlarda başka bir dövmeyle kaplı "Zevk için öldürüyorum".

Rodrigues, psikiyatristlere göre, psikopat olarak tanımlanabilir - pişmanlığı olmayan ve başkalarına merhameti olmayan biri. [kaynak belirtilmeli] Bununla birlikte, psikopatlar sevgi geliştirmezler; Annesi ve eski kız arkadaşı için ölümlerini intikam almak istediği için onu sosyopat olarak nitelendiren bir şansı var. [kaynak belirtilmeli] bilirkişi raporu için 1982 yılında onu analiz Psikiyatristler, hayatının en büyük motivasyon olduğunu yazdı "kendini şiddetli tasdik." Onu "paranoyak ve antisosyal" bir karakter olarak teşhis ettiler. [kaynak belirtilmeli]

34 yıl hapis yattıktan sonra 24 Nisan 2007'de serbest bırakıldı.[2] Ulusal Güvenlik Gücünün istihbarat bilgileri, kuzeydoğuya, daha doğrusu Ceará'daki Fortaleza'ya taşındığını gösterdi. 15 Eylül 2011'de yerel basında Rodrigues, kırsal bir bölgedeki evinde tutuklandığını ve burada Santa Catarina sahili Balneário Camboriú'da bekçi olarak çalıştığını bildirdi. RBS haberlerinden çıkan haberlere göre, São Paulo'da gözaltında tutulurken isyan ve özgürlükten yoksunluk gibi suçlamalarda sekiz yıl hizmet etmek zorunda kalacak.[3][4] Günümüzde Rodrigues barların arkasında uzun yıllar geçirdikten sonra özgürlüğüne kavuştu.

Kuzeyden güneye[değiştir | kaynağı değiştir]

Rodrigues, 14 Eylül 2011 tarihinde Santa Catarina'nın kuzey kıyısındaki turizm kasabası Balneário Camboriú'da yeniden ele geçirildi. Suç Soruşturmaları Bölümünden polis memurları tarafından sabah saat 11.00'de evde tutuklandı. Onu bulunan sivil polis memuru: "Pedrinho Matador'un Camboriú şehrinde bir yerde saklandığını anonim olarak aldım. Bu bilgiler Pedrinho'nun bulunduğu yeri ve gerçekten doğru olup olmadığını daha kesin bir şekilde bulmak için alınmıştır. Bilgileri doğruladık, bölgeye taşındık ve tutuklamayı yaptık. "

Rodrigues, cinayet soruşturmasına - yarısından fazlası hapishanede işlendi - ancak Ağustos 2018'de, altı soruşturmaya katılması ve delege Luana Backes'in Suç Soruşturması Bölümü'nden özgürlüğünden yoksun bırakılması nedeniyle tekrar hapis cezasına çarptırıldı.

Suçlar listesi ve hapishanedeki davranışı nedeniyle, yazar Ilana Casoy'un Brezilya'da Yapılan Seri Katiller - Made in kitabında alıntıladığı katiller listesine katıldı. Yayın, Marcelo Costa de Andrade ve Francisco da Costa Rocha gibi katillerin hikâyelerini anlatıyor.[5]

Daha önce de belirtildiği gibi, Brezilya ceza hukukuna göre, bir kişi 30 yıl hapis cezasına çarptırıldıktan sonra serbest bırakılmalı, ancak o zamanki başkan Getúlio Vargas tarafından imzalanan 1934 kararnamesi, teşhis edilen psikopatların psikiyatri kurumlarında süresiz olarak tutulmasına izin veriyor tedavisi.[6] Ancak, bu kural 8 Kasım 1990'da 99.678 sayılı Kararname ile yürürlükten kaldırılmıştır. Yine de Rodrigues hapishanede daha fazla suçtan dolayı hapse atılmıştı. 2018'de serbest bırakıldı ve onlar hakkında konuşmak için bir YouTube kanalına sahip.[7] Rodrigues, 5 Mart 2023'te ölmüştür.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b c "Exclusive: Marcelo Rezende interview with criminal that killed more than one hundred people" (Portekizce). noticias.r7.com. 15 Haziran 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Haziran 2012. 
  2. ^ ""Pedrinho Matador" is free. Doctor does not believe in rehabilitation. Journal of Commerce (SP) 26/08/2009". 27 Şubat 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Temmuz 2020. 
  3. ^ "67 curiosities about Brazilian serial killers" (Portekizce). BuzzFeed. 13 Aralık 2017. 1 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Aralık 2017. 
  4. ^ "Police maintains secrecy about where Pedrinho Matador is imprisoned" (Portekizce). Daily Catarinese. 16 Eylül 2011. 7 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Aralık 2017. 
  5. ^ Serial Killers - Made in Brazil (Portekizce). Editora Darkside Books. 22 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Aralık 2017. 
  6. ^ DECREE N. 20.889 - OF DECEMBER 30, 1931
  7. ^ "Brazil's Greatest Serial Killer Becomes a Critic and Successful on YouTube" (Portekizce). Folha de S. Paulo. 10 Aralık 2018. 11 Aralık 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Temmuz 2020.