Pakistan'da LGBT hakları

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Pakistan'daki LGBT haklarının kısıtlılığından dolayı, 6 Ekim 1860'tan bu yana eşcinsel davranışlarda (aynı cinsiyette olan biriyle cinsel ilişki kurma) bulunmak yasadışıdır. Hindistan'ın komşu ülkelerinden farklı olarak, bu kanun henüz yürürlükten kaldırılmadı. Eşcinsellik, Pakistan'da tabu yardımcısı olarak da düşünülebilir. Pakistan'daki başlıca dinler eşcinsellik konusunda onay vermiyorlar. Bu nedenle, ülkedeki birçok insan eşcinsellik ve diğer.

Pakistan resmen bir İslam Cumhuriyeti. Bununla birlikte, gerçekte, Pakistan büyük ölçüde laiktir. Esas olarak İngilizlerden devralınan Anglo-Sakson kanunları vardır. Ülkede gittikçe liberalleşmenin eğilimleri (veya kalıpları) var. Küreselleşme ve sosyal hoşgörü de artmaktadır. Bu nedenle, kamu gay partileri ülkede gerçekleşiyor ve bu partiler yıllarca gelişiyor.

Pakistan Anayasası cinsel yönelimden veya toplumsal cinsiyet kimliğinden bahsetmemektedir. Anayasa'da LGBT Pakistan vatandaşlarının haklarını etkileyebilecek bazı parçalar var.

Transseksüalizm ve interseksüellik[değiştir | kaynağı değiştir]

Kadınlar İslamabad'da protesto gösterileri düzenleyerek gelişmekte olan "Hicret (Güney Asya) Hicret topluluğu ve transseksüel insanlar"

Çoğu Güney Asya ülkesinin "hicret" veya üçüncü cinsiyet olarak adlandırılan bir kavramı veya fikri vardır. Üçüncü cinsiyet hakimiyeti altındaki insanlara hem erkek hem de kadın olmamaktadır. Pakistan farklı değil. Ülkede canlı bir hijrasyon kültürü var. Bazen İngilizce yazılarda transseksüeller denir. Birçok ülkedeki transseksüel insanlar gibi, melezler bazen alay edilir (taciz edilir), taciz ediliyor ve şiddet görüyor. Ancak bir noktaya kadar onlar da kabul görüyorlar. Bu, önceden tanık olmayan Desi topluluğunda tuttukları konumdan dolayıdır. Örneğin, erkekler için eğlence olarak dans edecekleri düğünlere ve kadınlar

Hicralar genellikle Pakistan toplumunda tolere edilir. Pakistan kültürünün kutsandığı düşünülüyor. Çoğu ayeti, Mughal döneminden kalma hadım evlerinin kültürel torunları (veya akrabaları) olarak düşünülür. Hijraların Gential disforisi ile doğduğu düşünülmektedir. İnsanlar bazen melezlerin onları lanetlemekten korktuğunu hissederler, böylece aynı şekilde olurlar. Bu nedenle insanlar melezlerin ihtiyaçlarını dinler, onlara bağışlar (veya yardımseverlik) verirler ve onları bir çocuğun doğum, çocuğun sünnet veya düğün gibi olaylara ve özel günlere davet ederler. Hicret toplulukları çok gizli bir hayat yaşıyor. Bu nedenle, birçok insan hijraları gizemli olarak görüyor. 2004 yılında Lahor'un yalnız 10.000 aktif travesti olduğu bildirildi.

Haziran 2016'da Lahor'daki küçük bir büro organı Tanzeem Ittehad-i-Ummat'ın Transgender evliliklerinin İslam hukukunda yasal olduğunu ilan ettiğini biliyor.

LGBT Pakistan tarihi[değiştir | kaynağı değiştir]

İngiliz Raj'a dayatılmasına rağmen, Pakistan hâlâ çok açık bir toplumdu. Eşcinsel Pakistanlılar, Londra'da veya başka yerlerde yaptıklarından çok Pakistan'da daha iyi bir deneyime sahipler. Fakat hepsi 1980'lerde Arap ülkelerinin yakın bir müttefiki olan Pakistan'ın altıncı Başkanın General Muhammed Ziya-ul-Haq altında değişti. Hükûmeti, yasayı Şeriat yasası çerçevesinde belirli bölgelerde ömür boyu hapis ve hatta ölümle sonuçlandı. Ortadoğu'dan gelen parayla ve o bölgede eğitim görmüş öğretmenlerle ülkede gittikçe daha fazla sayıda Wahabbi tarzı dini okul veya medrese açıldı.

Bununla birlikte, British Broadcasting Corporation (BBC), İngilizlerin Sodomi Kanunlarını kolektif alan adı altında bölgeye getirmelerinden 147 yıl sonra, 2005 yılında Pakistan'daki gey yaşamın hala "batıdakinden daha az engellendiğini" kaydetti. Bunun nedeni, kültür yabancı güçlerin ve açgözlü yerel politikacılar tarafından dayatılan kanunlardan daha güçlüdür. Bir sürü değişiklik oldu, bazen de iyi ve bazen kötü, ancak değişiklikler ülkedeki eşcinsel Pakistanlı hayata eşlik etti. Şu sıralar, gizemlerden birisi, insanlar Pakistan'daki gey yaşamının tarihini inkâr etmektir. İslam Tarihi uzmanı olan Pakistanlı Amerikalı akademisyen Taymiya R. Zaman zamanla Pakistan'da Ulusal Halk Radyosu ile konuşurken "Halihazırda var olan şeylere bakamazsınız - ve orada bir tapınak var. ve şimdi kabul edilemez olduğunu söylüyorlar "dedi. Mart 2012'de İnsan Hakları Konseyi'nde, Pakistan İnsan Hakları Komisyonu Başkanı ve Genel Sekreter eski Özel Temsilcisi olan Hina Jilani," çok önemli oldu. insanların cinsel yönelim ve cinsel kimlik temelinde şiddete maruz kaldıklarının sürekli inkâr edilmesinin ciddi bir engel olduğunu vurgulamak için reddetti ve reddetti. Bu reddi ve reddi, insan haklarının geliştirilmesi ve korunmasına bağlılık taahhüt eden herhangi bir Hükûmet için ihtiyatlı değildi. kültür ve din kalkan olarak kullanıldığında ikna edici olmamak ve korumayı başaramamak için bir bahane olarak görev sorumlular

LGBT siyaset[değiştir | kaynağı değiştir]

Pakistan'daki daha liberal ve laik partilerin birçoğu prensipte ülkedeki çeşitli LGBT topluluklarına haklar vermeyi kabul etme eğiliminde ancak Taliban'a karşı olan aşırı dinci grupların korkusu nedeniyle çok açık veya hızlı davranmaktan korkuyorlar herhangi bir hak Çeşitli partiler ve liderler, Pakistan'ın cinsel yönelim ve toplumsal cinsiyet kimliği konularında daha açık, kamuoyu önünde olması gerektiğini söylüyorlar. Bununla birlikte, bu anlamda İslam Devletinde LGBTT insan haklarını onaylamaya (veya resmen desteklemeye) ya da LGBT insanlar için sosyal bir ağ olarak hareket etmeye hiçbir kamu kuruluşunun, kulübünün veya toplumun izin verilmeyeceği düşünülmektedir. Sadece Pakistan Yeşiller, genel ve yurtdışındaki vatandaşları (Yurtdışı Pakistanlılar) için kendi LGBT hakları için kamuya açık destek verdiler ve Cinsel yönelimler ve toplumsal cinsiyet kimliği konularında daha fazla kamuoyu açıklığı ve farkındalık

Ancak son zamanlarda kısa bir süre önce, Pakistan Yüksek Mahkemesi, transseksüellerin üç temel hakkını, yani ilk kez transseksüeller için ilk kez izin vererek, cömert davrandı ve dini hakkı savundu.

(a) 'Üçüncü cinsiyet veya cinsiyet' olarak tanınma hakkı

(b) Pakistan vatandaşları olarak transseksüel olarak oy kullanma hakkı ve

(c) transeksüel insanlar için kamu/hükûmet sektöründe iş kotalarının belirlenmesini sağladı.

Bunların hepsi apex mahkemesinin en önemli kararlarıdır ve umarım LGBTT haklarının durumu gelecekte daha da gelişecektir. 'Üçüncü cinsiyet', 2010 yılında Pakistan Yüksek Mahkemesi tarafından ayrımcılığa karşı resmen korunmuştur. Şaşırtıcı bir şekilde, Pakistanlıların% 60'ında gey veya lezbiyen bir komşu olma konusunda endişe duymuyorum ve Pakistanlıların% 32'si gay gemi evliliğini desteklemektedir.

Transseksüel Kişi (Hakların Korunması) Bill 2017[değiştir | kaynağı değiştir]

Aralık 2017'de bir Senato komitesi, transseksüel kişilere tam yasal koruma sağlayacak olan Transseksüel Kişi (Hakların Korunması) Tasarı 2017'yi onayladı. Aynı zamanda, transeksüelin net bir şekilde tanımlanmasını sağlar ve tıbbi ve diğer imkânlara ihtiyaç duyulması halinde onlara yardım sağlar. Senato, tasarının Mart 2018'de nihai onayını tartışacak ve bundan sonra Ulusal

Keşmir'de LGBT hakları[değiştir | kaynağı değiştir]

Asya'da aynı cinsel aktiviteye ilişkin kurallar

|Asia
Aynı cinsiyetteki cinsel aktivite yasal '

<! -

   Aynı cinsiyetteki evlilik

->

   Diğer ortaklık türü (veya kayıtsız birlikte yaşama)
   Yabancı eşcinsel evlilikler tanıdı. 1 </ sup>
   Eşcinsel olmayan çiftlerin tanımı
   İfade özgürlüğü kısıtlamaları

Aynı cinsiyetteki cinsel aktivite yasadışı ' Şablon:Efsane Şablon:Efsane Şablon:Efsanevi

Eşcinsellik, Pakistan tarafından yönetilen Keşmir ve İşgal Altındaki Keşmir'de hâlâ yasadışıdır. Pakistan, Cinsel Yönelim ve Cinsel Kimlik konusundaki BM deklarasyonuna karşı çıkan 67 imzalayan ülkeden biriydi ve başarısız oldu. Keşmir'de aynı cinsiyette evlilikler, sivil birlikler ve ev içi ortaklıklar tanınmıyor. Cinsel yönelime veya cinsiyet kimliğine dayalı ayrımcılığa karşı hiçbir yasal koruma bulunmamakta

Özet tablosu[değiştir | kaynağı değiştir]

Aynı cinsiyette cinsel aktivite yasal

(Cezalar: para cezası veya 2'den 10 yıla kadar hapis cezası; bölgeye göre değişir ve nadiren uygulanır)

Eşit yaş kabul

Eşcinseller, lezbiyenler ve biseksüeller için istihdamda ayrımcılık yasağı yasaları

Sadece Transeksüel veya Transeksüel kişiler için istihdamda ayrımcılıkla mücadele yasaları

(Khuwaja Sira, eskiden hijira ya da Üçüncü Cinsiyet olarak bilinir)

Eşcinseller, lezbiyenler ve biseksüeller için mal ve hizmet tedarikinde ayrımcılıkla mücadele yasaları

Için mal ve hizmet sağlanmasında ayrımcılıkla mücadele yasaları

(Khuwaja Sira, eskiden hijira ya da Üçüncü Cinsiyet olarak bilinir)

Diğer tüm alanlarda ayrımcılıkla mücadele yasaları (dolaylı ayrımcılık, nefret dolu konuşma dahil)

Eşcinsel çiftlerin tanınması

Eşcinsel çiftler tarafından benimsenme

Askerlere hizmet etmesi için izin verilen eşcinseller

Üçüncü cinsiyet tanınmıştır

(2010'dan beri)

Yasal cinsiyeti değiştirme hakkı

(2010'dan beri)

Lezbiyenler için IVF'ye e