Otel Transilvanya Sakinleri

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Otel Transilvanya Sakinleri
TürComedy horror[1]
Animated
Uyarlama
GeliştirenMark Steinberg
YönetmenRobin Budd[3]
Seslendiren(ler)
Tema müziği bestecisi
  • Stephen Skratt
  • Asher Lenz
Besteci
  • Stephen Skratt
  • Asher Lenz
Ülke
  • Kanada
  • ABD
Diliİngilizce
Sezon sayısı2
Bölüm sayısı52 (97 segments)
Yapım
Yönetici yapımcı
  • Rick Mischel[4]
  • Scott Dyer
  • Irene Weibel[4]
Yapımcı
  • Jane Crawford (season 1)
  • Suzie Gallo (season 2)
  • Rachel Bepple (season 2)
Gösterim süresi20-22 dakika
10-11 dakika (per segment/episode)
Yapım şirketi
Dağıtımcı firma
Yayın bilgileri
Görüntü formatıHDTV 1080i
Ses formatıStereo
Yayın tarihi25 Haziran 2017 (2017-06-25) - present (present)

Otel Transilvanya Sakinleri, Sony Pictures Animation ve Nelvana tarafından Corus Entertainment ile birlikte üretilen bir Kanada-Amerikan animasyon komedi televizyon dizisidir.

12 Eylül 2018'de ikinci sezon duyuruldu.[6] İkinci sezon 8 Ekim 2019'da başladı ve 29 Ekim 2020'ye kadar sürdü.[7]

Seri şu anda DVD'de veya herhangi bir ev medya biçiminde piyasaya sürülmedi.

Karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Mavis Drakula: Martha ve Dracula'nın en iyi arkadaşlarıyla eğlenmek isteyen 114 yaşındaki tasasız kızıdır. Sınırsız merakı ve tasasız ruhu, sık sık Lydia teyzesiyle başını belaya sokar. 1. Sezon finali "Fangcenera" da 115 yaşına girer ve kendi aile pelerinini kazanır.

Wendy Blob: Blobby'nin kızı ve Mavis'in arkadaşlarından biri olan yeşil bir yapışkan maddedir.

Hank N. Stein: Frankenstein ve Eunice'nin ergenlik çağındaki oğlu ve Mavis'in en iyi arkadaşlarından biridir. "Thumb and Thumber" da Dracula soyuna sahip olduğu ortaya çıkıyor, bu da onu ve Mavis'in baba tarafından uzak kuzenleri yapıyor.

Pedro: Murray'e benzeyen ve Mavis'in arkadaşlarından biri olan şişman, genç bir mumyadır. Pedro yemek yemekten, uyumaktan ve rap yapmaktan hoşlanır. Onun kahramanı Kum Adam'dır. Sonunda "Mumyanın Çantası"nda düzgün bir şekilde lanetlemeyi öğrenir.

Lydia Dracula Teyze: Dracula'nın ablası, merhum Martha'nın baldızı ve Mavis'in halası, Mavis ve arkadaşları her türlü eğlenceyi istediğinde otelde daha fazla düzen ve geleneği zorluyor.

Diane: Lydia Teyze'nin eskiden bir insan kadın olan evcil tavuğu. Otel boyunca Lydia'nın gözleri ve kulakları gibi davranıyor. Bir ölümlü olarak orijinal formu henüz açıklanmadı.

Kont Drakula: Mavis'in aşırı korumacı babasıdır ve Vampir Konseyi'nde "resmi vampir işi" için gittiğinden kendisi dönene kadar otelin müdürü olarak yerini ablası Lydia alır. Pelerini kan kırmızısı yerine mora boyanmıştır. 2. Sezon finali "What Lycidias Beneath"da, Yeraltı Dünyasında daha fazla tehlike olduğunu hissettiği için otelde sonsuza kadar kalmaya karar verir.

Frank N. Stein: Hank N. Stein'ın babası ve Eunice'nin kocasıdır.

Eunice: Hank N. Stein'ın annesi ve Frank'in karısıdır.

Quasimodo: Otel Transilvanya'nın konut şefidir.

Amca Gene Drakula: Mavis'in amcası ve Drakula ile Lydia'nın video oyunları oynamaktan hoşlanan küçük erkek kardeşidir. Araba benzeri bir tekerlekli sandalyede kalıyor.

John Gillman: Otel Transilvanya'nın yatılı doktoru olan bir solungaç adamdır.

Donald ve Kitty Cartwright: Yürümeye başlayan kızlarıyla Hotel Transilvanya yakınlarında yaşayan bir çift insan. Donald eğlenceli ve ahmak baba, Kitty ise canavarları evinden uzak tutmak için eve yüksek teknolojili bir güvenlik sistemi kurmak da dahil olmak üzere her şeyi yapan aşırı korumacı annedir.

Cerberus: Çoğunlukla Hotel Transylvania'nın Cerberus Çukuru'nda yaşayan üç başlı bir bekçi köpeğidir.

Klaus: Mavis'in her zaman onu yenmeye ve onu alt etmeye çalışan ilk kuzenidir. Adı "Klow-shh" olarak telaffuz edilir. Onu sinir bozucu ve aptal olarak gören amcası ve diğer vampirler tarafından sevilmez.

Bölümler[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b c "Nelvana and Sony Pictures Animation Check in Together on Hotel Transylvania Animated TV Series". Corus Entertainment. 14 Temmuz 2015. 15 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ekim 2016. 
  2. ^ "Columbia Pictures Press Kit - Hotel Transylvania" (PDF). 22 Aralık 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. 
  3. ^ http://daytonwalters.com/DAYTONWALTERS/TV_files/web%20tv%20resume%20November%20%202016.pdf[ölü/kırık bağlantı]
  4. ^ a b "'Hotel Transylvania' TV Series in Development at Sony". TheWrap. 14 Temmuz 2015. 17 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ekim 2016. 
  5. ^ a b "'Hotel Transylvania' TV Series Headed to Disney Channels Worldwide". The Hollywood Reporter. 20 Haziran 2016. 21 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ekim 2016. 
  6. ^ "Hotel Transylvania series bites into second season". 14 Eylül 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  7. ^ "Hotel Transylvania: The Series Season 2 Episode Guide". Zap2it. 2 Ağustos 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ağustos 2021. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]