Ostelsheim

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Ostelsheim, Almanya'nın Baden-Württemberg eyaletindeki Calw ilçesinde bir belediyedir.

Coğrafya[değiştir | kaynağı değiştir]

Ostelsheim

Coğrafi konumu[değiştir | kaynağı değiştir]

Ostelsheim, Kara Orman'ın en uç noktasında yer almaktadır. Kötü hava koşullarından korunan tepeler ve ormanlarla çevrilidir. Şehrin etrafındaki tipik manzara, çok sayıda arka kemer, taş çubuklar ve koyun otlakları ile orijinal görünümü hala büyük ölçüde korunmuş olan peyzaj parçaları bulunmaktadır. 923 hektarlık dağlık alanın yaklaşık dörtte biri ormanlardan oluşur.

Komşu topluluklar[değiştir | kaynağı değiştir]

Althengstett, Simmozheim, Weil der Stadt, Grafenau ve Gechingen belediyeleri Ostelsheim'a komşudur.

Belediye düzenlemesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Ostelsheim belediyesi, Ostelsheim köyünü ve Sägemühle bölgesini içerir[1]

Tarihi[değiştir | kaynağı değiştir]

Yer muhtemelen 4. yüzyıldan kalma bir Alemannic yerleşimidir 1357'de şehir, Böblingen ile Württemberg İlçesine birleşti. Württemberg-Hohenzollern ülkesinin bir parçası olarak, belediye 1952'de yeni kurulan Baden-Württemberg Eyaletine geçti Ostelsheim belediyesi, 1975'teki bölgesel yeniden yapılanmadan sonra bile bağımsızlıklarını korudu.

Siyaset[değiştir | kaynağı değiştir]

Belediye başkanı 2007'den beri Jürgen Fuchs'tur (bağımsız). Nisan 2015'te yeniden seçildi. 2023 belediye başkanlığı seçiminde yine aday olmadı. 2 Nisan 2023'te Suriyeli bir mülteci olan Ryyan Alshebl yüzde 55,4 oyla belediye başkanı seçildi.[2] Sekiz yıl önce (2015'te) Suriyeli bir mülteci olarak Almanya'ya gelmiştir.[3] 2022 yılında Alman vatandaşlığı aldı. Göreve başlama tarihi 18 Hazirandır.[4]

Su tedariki[değiştir | kaynağı değiştir]

Ostelsheim belediyesi, içme suyunu 1976'dan beri ait olduğu Zweckverband Schwarzwald su kaynağından alıyor. 1972'den beri Zweckverband ile zaten bir su tedarik sözleşmesi vardı.[5]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Das Land Baden-Württemberg.
  2. ^ Geflüchteter wird Rathauschef: Ryyan Alshebl aus Syrien ist Bürgermeister von Ostelsheim 5 Haziran 2023 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., SWR, 3 April 2023.
  3. ^ Ostelsheim wählt Geflüchteten aus Syrien zum Bürgermeister 3 Nisan 2023 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Der Spiegel, Artikel vom 2. April 2023.
  4. ^ Ryyan Alshebl ist neuer Bürgermeister von Ostelsheim 6 Nisan 2023 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Schwarzwälder Bote, Artikel vom 2. April 2023.
  5. ^ Karl Walz, Dagmar Kraus: 100 Jahre Trinkwasser.