ONIOM

Vikipedi, özgür ansiklopedi

ONIOM (Our Own N-layered Integrated Molecular Orbital and Molecular Mechanics, Türkçe: kendi n-katmanlı entegre moleküler orbital ve moleküler mekaniğimiz), Morokuma ve meslektaşları tarafından geliştirilen bir hesaplamalı kimya yaklaşımıdır. ONIOM, farklı ab initio veya yarı ampirik yöntemlerin bir molekülün/sistemin farklı kısımlarına uygulanmasını ve daha düşük hesaplama maliyeti ile güvenilir geometri ve enerji sonuçları elde etmeyi sağlayan hibrit bir yöntemdir.[1][2][3]

ONIOM hesaplama yaklaşımının özellikle biyomoleküler sistemler[4] ile geçiş metali kompleksleri ve katalizörleri için yararlı olduğu bulunmuştur.[5]

ONIOM'u destekleyen kodlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ S. Dapprich (1999). "A new ONIOM implementation in Gaussian98. Part I. The calculation of energies, gradients, vibrational frequencies and electric field derivatives". Journal of Molecular Structure: THEOCHEM. Cilt 461-462. s. 1. 
  2. ^ Vreven (2006). "Chapter 3 Hybrid Methods: ONIOM(QM:MM) and QM/MM". Annual Reports in Computational Chemistry. Cilt 2. s. 35. 
  3. ^ Svensson (1996). "ONIOM: A Multilayered Integrated MO + MM Method for Geometry Optimizations and Single Point Energy Predictions. A Test for Diels−Alder Reactions and Pt(P(t-Bu)3)2+ H2Oxidative Addition". The Journal of Physical Chemistry. 100 (50). s. 19357. 
  4. ^ Senn (2007). "QM/MM studies of enzymes". Current Opinion in Chemical Biology. 11 (2). ss. 182-7. 
  5. ^ Ananikov (2010). "Real size of ligands, reactants and catalysts: Studies of structure, reactivity and selectivity by ONIOM and other hybrid computational approaches☆". Journal of Molecular Catalysis A: Chemical. Cilt 324. s. 104.