Nikki Reed

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Nikki Reed Somerhalder
Nikki Reed (2013)
DoğumNicole Houston Reed
17 Mayıs 1988 (35 yaşında)
West Los Angeles, Kaliforniya, ABD
Diğer ad(lar)ıHouston
MeslekOyuncu, senarist, aktivist, manken, şarkı yazarı, şarkıcı
Etkin yıllar2003-günümüz
Boy1,63 m (5 ft 4 in)
EvlilikPaul McDonald (2011-2014)
Ian Somerhalder (e. 2015)
Çocuk(lar)1
Resmî sitehttp://www.iamnikkireed.com/
http://nikkireedfan.net/

Nikki Reed Somerhalder (d. 17 Mayıs 1988), Yahudi asıllı Amerikalı film oyuncusu ve senarist.

2003 yılında senaryosunu da yazdığı '13' filminden sonra tanındı. Alacakaranlık serisinde Rosalie Hale karakterini canlandırmıştır.

Kişisel hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Reed Somerhalder, West Los Angeles Kaliforniya'da doğdu. Annesi güzellik uzmanı Cheryl Houston ve babası set tasarımcısı Seth Reed. Nikki'nin babası Yahudi annesi ise Çeroki bir İtalyan. O kendini Yahudi olarak tanımlamasına rağmen dinsiz büyüdü. Sonradan Yahudi olduğunu açıkladı.

Nikki ev hayatının onun için karmaşık olduğunu belirtti. Anne ve babası o 2 yaşındayken boşandı ve Nikki annesiyle büyüdü. 12 yaşındayken Palms Orta Okulu'nda kendini tanımlayan "Utangaç ve Bir Kitap Kurdu" kitabını çıkardı. Bu yüzden annesi ile gerginlik yaşadı ama yine de okuluna devam etti. 14 yaşındayken azat oldu ve kendi evine taşındı. Kendi başına yaşamaya başladı. Oyuncu olmak için özel bir arzusu vardı.

13'teki başarısından sonra Reed Somerhalder, Alexander Hamilton Lisesi döndü ama bir yıl sonra tekrar okuldan atıldı. Öğle yemeğinde anneler tarafından yüzleşmesi ve film hakkında taciz edilmesi, ayrılması için sebep olarak gösterildi. Nikki evde eğitim gördü ve sonunda lise diploması aldı.

Kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Nikki Reed, San Diego Comic-Con International, 2012

Nikki Reed Somerhalder kariyerine ilk olarak senaryosunu da yazdığı Catherine Hardwicke'nin filmi olanThirteen'le başladı. İlk filmiyle çok büyük bir başarı elde etti. Yapımcılar ilk başta Nikki'ye filmde rol almak isteyip istemediğini sordular çünkü genç bir oyuncue göre bu rol göz önünde bulunursa "rahatsız edici"ydi. Film, Reed'e Hollywood'da hem oyuncu hem de senarist olarak kabul görme imkânı verdi. Nikki, bu filmle 2003 yılında Nantucket Film Festival – Screenplay Award'da Best Feature Screenplay (Catherine H. ile), Young Hollywood Awards'da ise One to Watch – Female ödüllerine, 2004 yılında ise Bağımsız Ruh Ödülleri'da Best Debut Performance ödülüne layık görüldü. Nikki Reed Somerhalder sonra 2005 yılında yine Catherine Hardwicke'in filmi olan Lords of Dogtown filminde Heath Ledger ve Emilie Hirsch ile rol aldı. Daha sonra da American Gun adlı filmde küçük bir rol oynadı. 2006 yılında Mini's First Time adlı filmde rol alarak yine kendini gösterdi. Yapımcılığını Kevin Spacey'nin üstlendiği filmde Alec Baldwin ile başrol oynadı. Nikki, bu filmle Solstice Film Festival Award'da En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandı. 2007 yılında Cherry Crush filminde Jonathan Tucker ile rol aldı.

Nikki Reed Somerhalder, kariyerinin belki de en büyük çıkışını ilk filmini Catherine Hardwicke'in yönettiği [Twilight] filmiyle yakaladı. Bu filmde Rosalie Hale rolünü oynayan Nikki, film için saçlarını sarıya boyattı. Ve hayranlarına onu desteklediği için bir teşekkür mektubu yazdı. Nikki, Twilight'ın diğer tüm filmlerinde de rol almıştır.

Kasım 2009'da, Nikki Londra'da yakın arkadaşı Sage'in müzik videosunu çekti.

Temmuz 2010'da Nikki, Bruce Willis, Forest Whitaker ve Malin Akerman'in rol aldığı Catch .44 filminde rol aldı.

Nikki Reed Somerhalder, 2013 yılında çıkmış olan Pawn adlı korku-gerilim filminin kadrosuna alındı. Kadrodaki diğer oyuncular; Forest Whitaker, Ray Liotta, Common, Michael Chiklis, Sean Faris, Stephen Lang, Marton Csokas, ve Jessica Szohr olarak açıklandı.

Kişisel hayat[değiştir | kaynağı değiştir]

Nikki Reed Somerhalder, Mart 2011'de Red Riding Hood filminin prömiyeri sırasında Americak Idol programının 10. sezon yarışmacısı Paul McDonald ile tanıştı. Çıkmaya başlayan ikiliden bir süre sonra Paul, nişanladıklarını açıkladı. Çift, 2011'de Malibu'da evlendi. 3 yıl evli kalıp Mayıs 2014'te boşandılar. 2014 Temmuz ayında ise bir zamanlar yakın arkadaşı olan Nina Dobrev 'in eski sevgilisi Ian somerhalder ile aşk yaşamaya başlamıştır.Çiftin aşk yaşamaya başlaması birçok kişi tarafından ağır eleştiri almıştır.En büyük etkenlerden biri de Nikki'nin Nina'nın en yakın arkadaşı olmasıdır.Ian Somerhalder gelen aşırı tepkilere karşı birçok kez sevgilisi Nikki'yi sahiplenmiştir.Hatta Nina Dobrev'in diziden ayrılma kararını The Vampire Diaries hayranlarının büyük çoğunluğu bu aşka bağlamaktadır.Aşırı olumsuz yorumlara rağmen çift,6 ay sonra 2015 ocak ayında aile arasında nişanlanmış,25 Nisan 2015'te ise Santa Monica'da yapılan sade bir kır düğünüyle hayatlarını birleştirmiştir. Nina Dobrev düğüne davet edilmesine rağmen katılmamıştır. 25 Temmuz 2017'de Bodhi Soleil Reed Somerhalder adında bir kızları oldu.[1]

Aktivistlik[değiştir | kaynağı değiştir]

Nikki Reed Somerhalder, gençleri daha çok sosyal değişim üzerine yoğunlaştırmak amacıyla kurulan, kâr amacı gütmeyen Do Something kuruluşunun reklamında oynamıştır. Aynı zamanda Afrika'ya yardım için kurulan Give A Shit adlı yardım kuruluşunun da reklam filminde oynamıştır.

Filmografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Nikki Reed Somerhalder Ekim 2009'da.
Film
Sene Başlık Rol Notlar
2003 Thirteen Evie Zamora aynı zamanda senarist
2005 Man of God Zane Berg
2005 Lords of Dogtown Kathy Alva
2005 American Gun Tally
2006 Mini's First Time Minerva "Mini" Drogues
2007 Cherry Crush Shay Bettencourt
2008 Alacakaranlık Rosalie Hale
2008 Familiar Strangers Allison
2009 Twilight Saga: New Moon, TheThe Twilight Saga: New Moon Rosalie Hale
2009 Last Day of Summer Stefanie aynı zamanda İdareci Prdüktör
24 Ekim'de Gösterildi: Hollywood Film Festival
2010 Twilight Saga: Eclipse, TheThe Twilight Saga: Eclipse Rosalie Hale
2010 Chain Letter Jessica "Jessie" Campbell
2010 Privileged Lauren Carrington
2011 Catch .44 Kara
2011 Alacakaranlık Efsanesi:Şafak Vakti Bölüm 1 Rosalie Hale
2012 Alacakaranlık Efsanesi:Şafak Vakti Bölüm 2 Rosalie Hale Post-production
2012 Downers Grove Tracy Rumoured
2012 In Your Eyes Post-production
2013 Pawn Amanda Post-production
2013 Snap Wendy Filming
2013 Empire State Filming
Televizyon
Sene Başlık Rol Notlar
2006 O.C., TheThe O.C. Sadie Campbell konuk oyuncu, 6 bölüm
"The Heavy Lifting"
"The Road Warrior"
"The Journey"
"The Undertow"
"The Secrets and Lies"
"The Day After Tomorrow"
2006 Justice Molly Larusa konuk oyuncu, 1 bölüm
"Addicts"
2007 Reaper Andi Prendergast pilot
Müzik video
Sene Başlık Artist Notlar
2005 Just Feel Better Santana featuring Steven Tyler
2010 No Rose Petals & Bubblebaths Sabrina
2012 Now That I've Found You Paul McDonald featuring Nikki Reed aynı zamanda yönetmen

Hakkında[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Nikki'nin, biri Nathan, diğeri Joey olmak üzere 2 erkek kardeşi vardır.
  • En sevdiği renk yeşildir.
  • En çok Küba yemeklerini seviyor.
  • En sevdiği oyuncu Holly Hunter
  • En sevdiği ülke Rusya, en sevdiği şehir ise New York.
  • En sevdiği kitap Albert Camus'nün The Fall adlı kitabı.
  • En sevdiği müzisyenler Jay-Z, Nas, Biggy, Ray LaMontagne, Van Morrison, Laura Marling, ve Adele. Ama Nikki, Hanson müzik grubuna aşırı bir bağlılığı olduğunu söylüyor. Hatta gruba kız hayran mektupları göndermiş.
  • En sevdiği filmlerden bazıları Schindler's List, The Usual Suspects, Requiem For A Dream, Rainman...
  • Boş zamanlarında kitap okumayı, yazmayı ve ata binmeyi seviyor.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Fisher, Kendall (10 Ağustos 2017). "Nikki Reed Gives Birth To Baby Girl With Ian Somehalder". E!. 11 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ağustos 2017. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]