Nasyonal Sosyalist Japon İşçi Partisi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Nasyonal Sosyalist Japon İşçi Partisi
国家社会主義日本労働者党
LiderYamada Kazunari
Kuruluş tarihi1982
MerkezJaponya, Tokyo
İdeolojiJapon milliyetçiliği

Turancılık
Neo-Nazizm
Korporatizm

[1]
Antikapitalizm
Antikomünizm
Koreli karşıtlığı
Antisemitizm
Siyasi pozisyonAşırı sağ
Uluslararası üyelikDünya Nasyonal Sosyalistler Birliği
İnternet sitesi
Parti bayrağı

Nasyonal Sosyalist Japon İşçi Partisi (Japonca: 国家社会主義日本労働者党, Kokka Shakaishugi Nippon Rōdōsha-Tō) Japonya'da bulunan küçük bir neo-Nazi partidir. Adolf Hitler ve 11 Eylül saldırılarını öven ve partiye bağlı olan blog sitesi Kazunari Yamada tarafından yönetiliyor.

Görüşleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Nasyonal Sosyalist Japon İşçi Partisi, hem dünya sahnesinde hem de ulusal ilişkilerde Yahudilerin etkisi olduğuna inanıyor ve ona karşı kampanyalar yapıyor. Parti, monarşinin kaldırılması ve şogunluğun restore edilmesi gerektiğini savunuyor.[2] Kapitalizme şüpheyle bakılmakta ve liberalizm karşıtı bir korporatist ekonomi modeli desteklenmektedir. Aynı zamanda Turancı bir partidir.[3]

Dip not[değiştir | kaynağı değiştir]

Partinin Turancılık görüşü, Türkiye'deki yaygın Türkçü Turancılıktan farklıdır. Partinin benimsediği Turancılık, Ural-Altay milletlerinin birleşmesini esas alır. Türkçülük-Turancılık ülküsüyse sadece Türkleri birleştirmeyi amaç edinmiştir.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "The New Axis, National Socialist Japanese Workers Party, NSJAP". www.nsjap.com. 9 Eylül 2019. 9 Eylül 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Our racial pride is based on Turanism. 
  2. ^ Bacchi, Umberto (8 Eylül 2014). "Japanese Minister Sanae Takaichi in Neo-Nazi Photo Controversy". International Business Times. 2 Eylül 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ekim 2015. 
  3. ^ "The New Axis, National Socialist Japanese Workers Party, NSJAP". www.nsjap.com. 9 Eylül 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Mart 2022.