NASA Astronot Grubu 2

Vikipedi, özgür ansiklopedi
2. grup astronotlar Arka sıra, soldan sağa: McDivitt, Lovell, White, Stafford. Ön sıra: Conrad, Borman, Armstrong, Young. Önlerinde Merkür , Apollo ve ikizler uzay aracının modelleri var.

NASA Astronot Grubu 2, Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) tarafından seçilen ikinci astronot grubuydu. Seçilen Astronotlar Eylül 1962'de açıklandı. Grup, birleşik devletlerin ilk uzay astronot grubu olan Merkür projesindeki merkür 7lisinden sonra uzay görevi için seçilen 2. Astronot grubuydu. Başkan John F. Kennedy, 25 Mayıs 1961'de, 1960'ların sonuna kadar Ay'a bir adam göndermek gibi iddialı bir hedefle Apollo Projesi'ni duyurdu. ve iki kişilik Gemini uzay aracını uçurmak için daha fazla astronot gerekiyordu. Merkür Yedilisi astronotları yörünge uçuşunun daha basit görevini yerine getirmek için seçilmişti. ancak uzay buluşması ve aya inişin yeni zorlukları, ileri mühendislik derecelerine ve ayrıca test pilotu deneyimine sahip adayların seçilmesine yol açtı.

Dokuz astronot (Neil Armstrong, Frank Borman, Pete Conrad, Jim Lovell, James McDivitt, Elliot See, Tom Stafford, Ed White ve John Young'dı) sivil test pilotlarını içeren ilk astronot grubuydu: See General Electric için uçmuştu. ve Armstrong, NASA için X-15 roketle çalışan uçağı uçurmuştu. Dokuz kişiden altısı Ay'a uçtu (Lovell ve Young iki kez) ve Armstrong, Conrad ve Young da ayın üzerinde yürüdü. Dokuz kişiden yedisine Kongre Uzay Onur Madalyası verildi .