Mecidiyeköy Meydanı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Mecidiyeköy Meydanı
Meydan
Özelliklerİstanbul Kitapçısı, İBB Çözüm Merkezi, Beltur, Mecidiyeköy Sanat
Açılış tarihi21 Ekim 2021
İmkanlarLine M2 Line M7 Metrobüs (İstanbul)
Yüzey alanı7 bin 800 m²
Yöneticiİstanbul Büyükşehir Belediyesi
KonumŞişli, İstanbul
Meydanda bulunan İstanbul Sanat adlı mekan
Ödünç Kütüphane

Mecidiyeköy Meydanı, İstanbul, Şişli'de Mecidiyeköy semtinde bulunan bir meydandır.[1]

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

İstanbul'un en işlek trafiğinin geçtiği ve en yüksek desibelli noktalarından biri olan bu meydan, İstanbul'un önemli iş merkezlerinden biri olan Mecidiyeköy Mahallesi'nde yer almaktadır. Mecidiyeköy viyadüğünün altında, Büyükdere Caddesi'nin ve Merkez Caddesi kesiştiği konumda bulunmaktadır.

Önceleri tamamen betondan ve asfalttan oluşan, bakımsız ve kullanışsız olan meydana işlerlik kazandırmak ve çevredeki nüfusun rahat zaman geçirmesini sağlayacak yeşil bir alan yaratarak bölgedeki kaosu azaltmak için İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çevre düzenleme çalışmasının ardından meydan, 21 Ekim 2021'de yeni haliyle tekrar hizmete girmiştir.[2]

Özellikleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yapımı kapsamında 7 bin 800 metrekarelik alanda altyapı düzenlemesi gerçekleştirilen meydanda bin 700 metrekarelik peyzaj düzenlemesi yapıldı.[3]

Meydan içerisinde içecek alınabilmesi için BELTUR, ödünç kitap alımı için İstanbul Kitapçısı, Mecidiyeköy Sanat adında kapalı sergi alanı ve belediyeye ait çözüm merkezi bulunmaktadır.

Akşamları zemin aydınlatmaları çalışmaktadır. Gürültüyü önlemek için ağaç ve yeşillik alan düzenlemesi yapılmıştır. Ulaşım imkanının yüksek olduğu meydanda M2 ve M7 metro hatlarına hizmet veren Mecidiyeköy Metro İstasyonu ve Metrobüslere hizmet veren Mecidiyeköy Metrobüs İstasyonu bulunur.

Meydana yakın bir noktada İETT peronları bulunur.

Görseller[değiştir | kaynağı değiştir]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "İBB Sözcüsü Murat Ongun: Mecidiyeköy Meydanı geliyor". BirGün. 27 Eylül 2021. 27 Eylül 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Eylül 2021. 
  2. ^ "İstanbul'un en kaotik noktası Mecidiyeköy Meydanı yenilendi". www.sozcu.com.tr. 21 Ekim 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Aralık 2021. 
  3. ^ "İBB Sözcüsü Murat Ongun paylaştı: Geliyor". Haber Global. 26 Eylül 2021. 26 Eylül 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Aralık 2021.