Maroon 5 şarkıları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara
Maroon 5, PJ Morton ile birlikte 2011 Logie Ödülleri'nde.

Adam Levine, James Valentine, Jesse Carmichael, Michael Madden ile Matt Flynn'ın üyesi olduğu Amerikalı pop rock müzik grubu Maroon 5, günümüze kadar dört stüdyo albümü kaydetti ve çeşitli şarkıcılar ile işbirliği projeleri içinde bulundu. 1994 yılında Kara's Flowers adıyla kurulan grup 2001 yılında Maroon 5 adını aldı. Bu adı kullanarak hazırladıkları ilk stüdyo albümü Songs About Jane'de (2002) 12 şarkıya yer verdiler. Albümdeki şarkıların tamamının söz yazımında solist Adam Levine görev aldı; bunlardan altı tanesini Jesse Carmichael ile birlikte yazdı. It Won't Be Soon Before Long adını verdikleri ikinci stüdyo albümlerini 2007'de yayınladılar. Levine, bu albümde yer alan tüm şarkıların da söz yazımında görev aldı; "Makes Me Wonder", Wake Up Call", "Won't Go Home Without You", "If I Never See Your Face Again", "Goodnight Goodnight" şarkıları single olarak da yayınlandı. Bunlardan "If I Never See Your Face Again"'de Barbadoslu şarkıcı Rihanna ile düet yaptılar.

2010'da, üçüncü stüdyo albümleri olan Hands All Over'ı satışa sundular. Albümdeki "Misery", Give a Little More" ve "Never Gonna Leave This Bed" şarkılarını single olarak da piyasaya sürdüler. Bir sonraki yıl, albüme yeni şarkılar eklediler ve yeniden satışa sundular. Eklenen bu şarkılardan biri olan "Moves Like Jagger"'da Christina Aguilera ile düet yaptılar. Şarkı, Grammy Ödülleri'nden En İyi Pop Düet/Grup Performansı dalında adaylık aldı.[1] Haziran 2012'de, dördüncü stüdyo albümleri Overexposed'u yayınladılar. Levine, bu albümdeki şarkıların da tamamının yazımında görev aldı; bunlardan altı tanesinin yazımında grubun bir diğer üyesi James Valentine'de yer aldı. Albümün single şarkıları ise "Payphone", "One More Night" ve "Daylight" olarak seçildi. "One More Night", Billboard Hot 100 listesinin bir numarasına yükselerek albümün listedeki ilk ve tek bir numaraya yükselen single'ı oldu.[2]

Şarkı listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Konu başlıkları
A ·B ·C ·D ·F ·G ·H ·I ·J ·K ·L ·M ·N ·O ·P ·R ·S ·T ·U ·W
Siyah bir koltukta oturan ve elinde mikrofon olan beyaz t-shirt giymiş bir adam
Grubun solisti Adam Levine, birçok şarkının söz yazımını tek başına üstlendi.
Yerdeki piyano desenine basmış olan kot pantolonlu bir adam
Benny Blanco, grubun "Moves Like Jagger", "Payphone" ve "Beautiful Goodbye" şarkılarının söz yazımına katkıda bulundu.
Elinde mikrofon tutan bir adam
Damon Albarn, Overexposed albümünde yer alan "Wipe Your Eyes" şarkısında söz yazarı olarak görev aldı.
Siyah bir fötr şapka takmış olan bir adam
Ryan Tedder, Overexposed albümünde yer alan "Love Somebody" ve "Lucky Strike" şarkılarının söz yazımına katkıda bulundu.
Mor ışıklar içindeki fötr şapka takmış bir rapçi
Wiz Khalifa, Overexposed albümünde yer alan "Payphone" şarkısında söz yazarı ve düet şarkıcısı olarak görev aldı.
Renkler
  Single olarak da yayınlanan şarkılar
Maroon 5 şarkıları listesi
Şarkı Söz yazar(lar)ı Albüm Yıl Kay.
"Ain't No Sunshine"[A] Bill Withers Live - Friday the 13th 2005 [3]
"Back At Your Door" Adam Levine, Jesse Carmichael It Won't Be Soon Before Long 2007 [4]
"Beautiful Goodbye" Adam Levine, Benny Blanco, Ammar Malik, Cagaanan Overexposed 2012 [5]
"Better That We Break" Adam Levine It Won't Be Soon Before Long 2007 [4]
"Can't Stop" Adam Levine, James Valentine It Won't Be Soon Before Long 2007 [4]
"Chilly Winter (Demo)" Adam Levine Songs About Jane (10th Anniversary Edition) 2012 [6]
"Crazy Little Thing Called Love"[B] Freddie Mercury Hands All Over 2010 [7]
"Daylight" Adam Levine, Max Martin, Sam Martin, Mason Levy Overexposed 2012 [5]
"Doin' Dirt" Adam Levine, Shellback Overexposed 2012 [5]
"Don't Know Nothing" Adam Levine, Sam Farrar Hands All Over 2010 [7]
"Figure It Out" Maroon 5 It Won't Be Soon Before Long 2007 [4]
"Fortune Teller" Adam Levine, James Valentine, Mickey Madden Overexposed 2012 [5]
"Get Back In My Life" Adam Levine, Jesse Carmichael, James Valentine Hands All Over 2010 [7]
"Give a Little More" Adam Levine, Jesse Carmichael, James Valentine Hands All Over 2010 [7]
"Goodnight Goodnight" Adam Levine, James Valentine It Won't Be Soon Before Long 2007 [4]
"Hands All Over" Adam Levine, Sam Farrar, Jesse Carmichael Hands All Over 2010 [7]
"Happy Xmas (War Is Over)"[C] John LennonYoko Ono Albümsüz single 2007 [8]
"Harder to Breathe" Adam Levine, Jesse Carmichael Songs About Jane 2002 [9]
"Hello"[D] Noel Gallagher, Gary Glitter, Mike Leander Live - Friday the 13th 2005 [3]
"Highway to Hell"[E] Bon Scott, Angus Young, Malcolm Young 1.22.03.Acoustic 2004 [10]
"How" Adam Levine, Jesse Carmichael, Sam Farrar, Shawn Tellez Hands All Over 2010 [7]
"I Can't Lie" Adam Levine, Sam Farrar Hands All Over 2010 [7]
"If I Ain't Got You"[F] Alicia Keys Hands All Over 2011 [7]
"If I Never See Your Face Again" Adam Levine, James Valentine It Won't Be Soon Before Long 2007 [4]
"If I Never See Your Face Again"
(Rihanna ile düet)
Adam Levine, James Valentine It Won't Be Soon Before Long 2008 [4]
"If I Fell"[G] Lennon–McCartney 1.22.03.Acoustic 2004 [10]
"Infatuation" Adam Levine It Won't Be Soon Before Long 2007 [4]
"Is Anybody Out There"
(PJ Morton ile düet)
Maroon 5 Promosyon 2011 [11]
"Just A Feeling" Adam Levine, Jesse Carmichael Hands All Over 2010 [7]
"Kiss"[H] Prince Overexposed 2012 [5]
"Kiwi" Adam Levine, James Valentine It Won't Be Soon Before Long 2007 [4]
"Ladykiller" Adam Levine, James Valentine, Mickey Madden Overexposed 2012 [5]
"Last Chance" Adam Levine, Sam Farrar Hands All Over 2010 [7]
"Let's Stay Together"[I] Al Green, Willie Mitchell, Al Jackson, Jr. Overexposed 2012 [5]
"Little Of Your Time" Adam Levine It Won't Be Soon Before Long 2007 [4]
"Losing My Mind" Maroon 5 It Won't Be Soon Before Long 2007 [4]
"Love Somebody" Adam Levine, Ryan Tedder, Noel Zancanella, Nathaniel Motte Overexposed 2012 [5]
"Lucky Strike" Adam Levine, Ryan Tedder, Noel Zancanella Overexposed 2012 [5]
"Makes Me Wonder" Adam Levine, Jesse Carmichael, Mickey Madden It Won't Be Soon Before Long 2007 [4]
"Misery" Adam Levine, Jesse Carmichael, Sam Farrar Hands All Over 2010 [7]
"Miss You Love You" Adam Levine, Jesse Carmichael It Won't Be Soon Before Long 2007 [4]
"Moves Like Jagger"
(Christina Aguilera ile düet)
Adam Levine, Benny BlancoAmmar Malik, Shellback Hands All Over 2011 [7]
"Must Get Out" Adam Levine, Jesse Carmichael Songs About Jane 2002 [9]
"Never Gonna Leave This Bed" Adam Levine Hands All Over 2010 [7]
"No Curtain Call" Adam Levine, Jesse Carmichael, Harmony David Samuels Hands All Over 2010 [7]
"Not Coming Home" Adam Levine, Jesse Carmichael, Ryan Dusick, Songs About Jane 2002 [9]
"Not Falling Apart" Adam Levine It Won't Be Soon Before Long 2007 [4]
"Nothing Lasts Forever" Adam Levine It Won't Be Soon Before Long 2007 [4]
"One More Night" Adam Levine, Shellback, Max Martin, Savan Kotecha Overexposed 2012 [5]
"Out Of Goodbyes"
(Lady Antebellum ile düet)
Adam Levine, Jesse Carmichael, James Valentine Hands All Over 2010 [7]
"Payphone"
(Wiz Khalifa ile düet)
Adam Levine, Benny Blanco, Ammar Malik, Robopop, Shellback, Wiz Khalifa Overexposed 2012 [5]
"Ragdoll" Adam Levine, Jesse Carmichael Songs About Jane 2004 [9]
"Runaway" Adam Levine, Jesse Carmichael Hands All Over 2010 [7]
"Sad" Adam Levine, James Valentine, Noah Passovoy Overexposed 2012 [5]
"Secret" Adam Levine, Jesse Carmichael Songs About Jane 2002 [9]
"She Will Be Loved" Adam Levine, James Valentine Songs About Jane 2002 [9]
"Shiver" Adam Levine, Jesse Carmichael Songs About Jane 2002 [9]
"Story" Adam Levine, Jesse Carmichael It Won't Be Soon Before Long 2007 [4]
"Stutter" Adam Levine, Sam Farrar, Matt Flynn Hands All Over 2010 [7]
"Sunday Morning" Adam Levine, Jesse Carmichael, James Valentine, Mickey Madden, Ryan Dusick Songs About Jane 2002 [9]
"Sweetest Goodbye" Adam Levine Songs About Jane 2002 [9]
"Take What You Want (Demo)" Adam Levine Songs About Jane (10th Anniversary Edition) 2012 [6]
"Tangled" Adam Levine Songs About Jane 2002 [9]
"The Air That I Breathe" Adam Levine, James Valentine, Tommy King Hands All Over 2010 [7]
"The Man Who Never Lied" Adam Levine, Brian West, Marius Moga Overexposed 2012 [5]
"The Way I Was" Adam Levine, James Valentine, Ryan Dusick It Won't Be Soon Before Long 2007 [4]
"Through With You" Adam Levine, Jesse Carmichael Songs About Jane 2002 [9]
"Tickets" Adam Levine, James Valentien, Mickey Madden Overexposed 2012 [5]
"The Sun" Adam Levine Songs About Jane 2002 [9]
"The Way You Look Tonight" Dorothy Fields, Jerome Kern Albümsüz single 2009 [12]
"This Love" Adam Levine, Jesse Carmichael Songs About Jane 2002 [9]
"Until You're Over Me" Adam Levine It Won't Be Soon Before Long 2007 [4]
"Wake Up Call" Adam Levine, James Valentine It Won't Be Soon Before Long 2007 [4]
"Wake Up Call (Mark Ronson Remix)"
(Mary J. Blige ile düet)
Adam Levine, James Valentine, Dante It Won't Be Soon Before Long 2007 [4]
"Wasted Years" Adam Levine, James Valentine, Mickey Madden, Jesse Carmichel, Ryan Dusick, Richard Penniman Overexposed 2012 [5]
"Wipe Your Eyes" Adam Levine, Jonathan Rotem, Ross Golan, Sanjeet Singh Kang, Damon Albarn, Mariam Doumbia, Marc Moreau Overexposed 2012 [5]
"Woman" Adam Levine, James Valentine, Jesse Carmichel, Mickey Madden, Ryan Dusick Spider-Man 2 2004 [13]
"Won't Go Home Without You" Adam Levine It Won't Be Soon Before Long 2007 [4]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Nominees And Winners | GRAMMY.com". grammy.com. 28 Ocak 2012. 28 Ocak 2012 tarihinde özgün kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20120128095254/http://www.grammy.com/nominees. Erişim tarihi: 7 Şubat 2013. 
  2. ^ "Maroon 5 - Chart history | Billboard". Billboard. http://www.billboard.com/artist/309663/maroon-5/chart?f=379&sort=position. Erişim tarihi: 7 Şubat 2013. 
  3. ^ a b Live - Friday the 13th (albüm kitapçığı). A&M/Octone Records. 2005.
  4. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u It Won't Be Soon Before Long (albüm kitapçığı). Maroon 5. A&M/Octone Records. 2007.
  5. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p Overexposed (albüm kitapçığı). Maroon 5. A&M/Octone Records. 2012.
  6. ^ a b Songs About Jane (10th Anniversary Edition) (albüm kitapçığı). Maroon 5. A&M/Octone Records. 2012.
  7. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r Hands All Over (albüm kitapçığı). Maroon 5. A&M/Octone Records. 2010.
  8. ^ "Maroon 5 - Happy Xmas (War Is Over) (File, MP3) at Discogs". Discogs. http://www.discogs.com/Maroon-5-Happy-Xmas-War-Is-Over/release/3044858. Erişim tarihi: 7 Şubat 2013. 
  9. ^ a b c d e f g h i j k l m Songs About Jane (albüm kitapçığı). Maroon 5. J Records, Octone Records. 2002.
  10. ^ a b 1.22.03.Acoustic (albüm kitapçığı). Maroon 5. Octone. 2004.
  11. ^ "Coca-Cola: Maroon 5 24 Hour Session". Coca-Cola. The Coca-Cola Company. http://www.coca-cola.com/music/en_US/24hrsession/html/Coke24hrs_PostEvent.html. Erişim tarihi: 31 Temmuz 2012. 
  12. ^ "iTunes - Music- The Way You Look Tonight - Single by Maroon 5". Apple Inc.. iTunes. http://itunes.apple.com/us/album/way-you-look-tonight-single/id321595319. Erişim tarihi: 7 Şubat 2013. 
  13. ^ Spider-Man 2 (albüm kitapçığı). Çeşitli Sanatçılar. Sony Music. 2004.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]