Mark Sheppard

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Mark Andreas Sheppard (d. 30 Mayıs 1964) İngiliz-Amerikan oyuncu ve şarkıcı. Supernatural'daki Cehennem'in iblisi Crowley, Battlestar Galactica'daki avukat Romo Lampkin, Leverage'daki interpol araştırmacısı James Sterling ve Joss Wheadon'ın Firefly dizisindeki küçük rolü ile bilinmektedir.

Kişisel hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu W. Morgan Sheppard'ın oğludur. 2014 yılının Aralık ayının başlarında Sarah Louise Fudge ile ilişkileri başladı. 20 Ağustos 2015'te nişanlandı. Çiftin kızları Isabella Rose Sheppard, 1 Mart 2016'da dünyaya geldi.

Kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Müzik[değiştir | kaynağı değiştir]

15 yaşında profesyonel müzik kariyerine başladı. Robyn Hitchcock, Television Personalities ve İrlandalı grup Light a Big Fire gibi sanatçılarla turnelere çıkarak ve kayıtlar yaparak yıllarını geçirdi. Light a Big Fire'ın ikinci albümünde bateri çaldı. Bir oturum müzisyeni olarak Avrupa'daki birkaç grupla albümler kaydetti. Son olarak Amerika'ya taşındı.

Sahne[değiştir | kaynağı değiştir]

Sheppard, Amerikan yapımı Cock and Bull Story dizisindeki rolüyle tanındı. 1992 L.A. Drama Critics' Circle ödülü, La Weekly ve Dramalogue ödülleri de dahil olmak üzere çok sayıda ödül kazandı.