Makina (TV programı)

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Makina, Okan Bayülgen'in 2006-2007 sezonunda Kanal D'de hazırlayıp sunduğu Cumartesi geceleri yayınlanan talk-show programıdır.[1]

Bir önceki sezonda Televizyon Makinası ile yeni bir formata geçen Bayülgen ve ekibi bu programda var olan formatını geliştirmeye devam etmiştir. Yine her programda Hakkı Devrim konuk olarak yer almış ve yine bir önceki sezonda olduğu gibi bu sezonda da canlı yayında "öfkeli kalabalık" yer almış ve aynı oyuncu kadrosuyla farklı skeçler oynanmıştır.

Popüler medyada yer alan yüzlerin yanı sıra bilim ve sanat dünyasından da insanlar bu programda yer alabilmişlerdir.Programın ilk yarısında popüler insanlar,diğer yarısında ise ciddi,bilim ve estetik değer taşıyan konuların insanları ve uzmanları yer almıştır.Son yıllarda uzun süreli programlar yapan Bayülgen, ekibi ile Makina'yı gece yarısından sabaha kadar sürdürmüştür.

Programın birçok yönü gibi orkestrası da ilgi odağı olmuştur. Programın açılış ve dönüşlerinde Zaga Band birçok hard rock ve heavy metal coverlarını çalmıştır. Program içeriği itibarıyla genç jenerasyona hitap eden ve yeri geldiğinde genç ve ileri yaştaki kuşakları iç içe bulundurmuştur.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 21 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2022.