Madonna fandomu

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Madonna, Rebel Heart Tour dinletisi sırasında Hollandalı hayranlarıyla ilgileniyor.

Madonna fandomu, Amerikalı şarkıcı-söz yazarı Madonna'nın hayran topluluğunu ifade eder. Diğer fandomlardan farklı olarak hayran kitlesinin resmi bir adı yoktur. Şarkıcıyı çevreleyen ve Madonnamania olarak da adlandırılan fanatizm türü, 1980'li yıllarda başladı. Çeşitli büyük müzik piyasalarında ardı ardına başarılı single'lara imza attı, çok sayıda uluslararası rekora imza attı ve moda endüstrisini etkiledi. Dünyanın her yerinde binlerce kadın hayranı Madonna gibi giyinmekteydi ve bu durumun sonucunda "Madonna özentiliği" terimi doğdu.

İnternet ve sosyal medyanın yaygınlaşmasından önce ve sonra, Madonna hayran gösterilerinin yanı sıra hayran kulüpleri, fanzinleri, hayran siteleri, kongreleri ve diğer fanatik gösterileri medyada önemli bir konuma yükseldi. Çeşitli koleksiyonlara konu olan Madonna, 2008 yılında Record Collector tarafından hazırlanan "En Çok Koleksiyon Yapan 100 Diva" listesinin başında yer aldı.[1]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "PressReader.com - Digital Newspaper & Magazine Subscriptions". www.pressreader.com. 4 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Eylül 2023.